Motorolalta kaksi uutta Windows Mobile -puhelinta alkuvuodesta

Markus Lehtiniitty
1. joulukuuta, 2008 20:01

Motorolalta on tulossa kaksi uutta Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettua älypuhelinta vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä. Tulevat puhelimet tuntevat kehitysnimet Alexander ja Attila.
Alexander on juttumme kuvassa vasemmalla. Se on liukukansipuhelin: kantta liu'uttamalla saa esiin QWERTY-täysnäppäimistön. Lisäksi Alexanderin ominaisuuslistaan odotetaan kuuluvan GPS-paikannus, 5-8 megapikselin kamera, NVIDIA:n grafiikkasuoritin sekä WLAN-, 3G- ja HSDPA-yhteydet. Alexanderin näytöllä on kokoa 2,6 tuumaa.
Attila puolestaan perustuu Alexanderista poiketen lähes kokonaan kosketusnäytölle. 2,8 tuuman kosketusnäytön ohella Attilan tärkeimpiin ominaisuuksiin tulevat kuulumaan WLAN-yhteys ja mahdollisesti myös GPS-paikannus. Attila on kolmitaajuus-3G-puhelin ja tukee myös HSDPA- ja HSUPA-tiedonsiirtoa. Attilan käyttöjärjestelmä on Windows Mobilen 6.1 Professional -versio. Attila tulee olemaan ensimmäinen Motorolan Windows Mobile -puhelin, jossa ei ole fyysistä näppäimistöä.
Sekä Alexanderin että Attilan tulee valmistamaan Motorolalle alihankintana taiwanilainen Compal Communications. Uutuudet tulevat myöhästymään alkuperäisestä aikataulusta, joka oli vuoden 2008 neljäs vuosineljännes. Myöhästymisen syytä ei ole tiedossa.
Uutuuksien hinnoittelusta ei toistaiseksi ole tietoa, kuten ei myöskään niiden saapumisesta Suomen markkinoille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.