Nokian Kartat uudistui ja laajeni myös tietokoneelle Ovin kautta

Markus Lehtiniitty
2. joulukuuta, 2008 10:46

Nokia julkisti tänään Nokia World -tapahtumassa uuden 3.0-version Kartat-sovelluksestaan (Nokia Maps) sekä karttojen laajentumisen myös tietokoneella käytettäväksi osana Ovi-palvelua.
Uudet palvelut mahdollistavat muun muassa reitin suunnittelun tietokoneella ja sen synkronoinnin puhelimeen kohteeseen navigointia varten. Lisäksi uusi 3.0-versio Kartat-sovelluksesta tuo mukanaan paljon muitakin uudistuksia, joihin kuuluvat yksityiskohtaisemmat kartat, 3D-maamerkit 216 kaupungista, korkeatarkkuuksiset ilmakuvat, maastokartat, yleisnäkymä reitistä navigointitilassa sekä parannettu navigointi jalan liikuttaessa.
Karttojen korkeamman laadun Nokia kertoo olevan seurausta Nokian ja Nokian ostaman NAVTEQ-karttayhtiön tiiviistä yhteistyöstä. Nokian mukaan Ovi-karttapalveluun yhdistettynä Nokia Kartat on ensimmäinen maksuton kartta- ja navigointipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden reitin suunnitteluun tietokoneella ja sen siirtämiseen mobiililaitteeseen.
Tänään julkistetun Ovi-karttapalvelun Nokia kertoo kehittyvän tulevaisuudessa olemaan enemmän kuin pelkkä staattinen kartta. Käyttäjät voivat muun muassa jakaa sijaintitietojaan sekä kokemuksiaan ja tallentaa paikkoja.
Uusi versio Nokian Maps-sovellukseta on jo ladattavissa Nokian Beta Labs -palvelun kautta. Myös Maps on Ovi -palvelun beta-testiversio on jo julkaistu. Nokian mukaan beta-versioista voi vielä puuttuu joitain ominaisuuksia, jotka tulevat lopullisiin versioihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.