Google-puhelimen internetyhteyttä ei voi katkaista: suuria roaming-laskuja

Markus Lehtiniitty
3. joulukuuta, 2008 17:46

Ensimmäisestä Googlen Android-alustalla varustetusta älypuhelimesta, T-Mobile G1:stä, on paljastunut mielenkiintoinen yksityiskohta: laitteen internetyhteyttä ei voi kytkeä täysin pois päältä. Tämä saattaa johtaa suuriksi kasvaviin roaming-maksuihin matkustettaessa G1:n kanssa toiseen maahan, jolloin tiedonsiirto ei kuulu operaattorin tarjoaman kiinteän datapaketin alaisuuteen.
Asiasta kertoi Gizmodo-blogi, joka oli saanut vihjeen asiasta yksittäiseltä G1-käyttäjältä. Kyseinen käyttäjä oli saanut 102,85 dollarin laskun dataroamingista matkustettuaan Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan, vaikka hän oli kytkenyt G1:n asetuksista niin dataroamingin, tietojen synkronoinnin sekä 3G:n pois päältä.
T-Mobile G1 siis ottaa yhteyden internetiin, vaikka käyttäjä olisi asettanut kaikki tiedonsiirtoasetukset kieltämään tämän.
Asiaa T-Mobilelta tiedusteltuaan pettyneen käyttäjän mukaan T-Mobilen edustaja oli kertonut, että G1 olisi pitänyt jättää Yhdysvaltoihin muodostuneiden maksujen välttämiseksi.
Siitä ei ole tietoa, miksi Google-puhelin ottaa jatkuvasti yhteyttä verkkoon. Puhelimet kuitenkin kasvavat jatkuvasti enemmän riippuvaisiksi internetistä. Tästä yhtenä esimerkkinä voidaan pitää myös esimerkiksi Nokian eilen julkistamaa N97:ää, jonka ominaisuuksiin kuuluu uudistettu aloitusnäyttö. Aloitusnäytölle saa N97:ssä esiin muun muassa ns. web widget -sovelluksia, jotka vaativat toimiakseen internetyhteyden.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.