Samsungilta Ego-luksuspuhelin

Markus Lehtiniitty
3. joulukuuta, 2008 18:20

Samsungilta on tulossa Ego GT-S9402 -nimen saanut luksuspuhelin. Sen hinnan odotetaan asettuvan noin 1200-1400 euroon.
Ego-puhelimen muotoilu on varsin yksinkertainen, mutta käytetyt materiaalit edustavat korkeampaa luokkaa. Samsungin mukaan Egon runko on tehty Caltechin kehittämästä metalliseoksesta, joka on kolme kertaa vahvempaa, kestää 1,8 kertaa niin paljon painetta, on 1,6 kertaa joustavampaa sekä joka imee kolme kertaa paremmin tärinöitä kuin titaani. Myös muun muassa Egon valikkoteemat ja soittoäänet on luotu juuri tätä mallia varten.
Samsungin Ego on poikkeuksellinen luksuspuhelin, sillä se sisältää myös verrattain hyvät ominaisuudet: viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, kuvanvakaimella ja LED-kuvausvalolla, FM-radio RDS-tuella, yhden gigatavun sisäinen muisti, microSD-muistikorttipaikka sekä Bluetooth-yhteys. Egon AM OLED -tekniikalla toteutettu näyttö on kooltaan yli kaksituumainen, tukee 262 144 väriä, on tarkkuudeltaan 240x320 pikseliä.
Egossa on myös yksi erityinen erikoisuus: kaksi SIM-korttipaikkaa. Ego tukee kolmea GSM-taajuutta ensimmäisellä SIM-korttipaikalla ja kahta GSM-taajuutta toisella. Korttipaikasta riippumatta Ego tukee GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä.
Painoa Egolla on 140 grammaa ja sen mitat ovat 115 x 48 x 16 millimetriä. Egon myyntiintuloaikataulusta Suomessa ei toistaiseksi ole tietoa. Ensimmäisenä se tulee myyntiin Venäjällä vielä tämän vuoden puolella.
Aiemmin Samsung oli mukana luksuspuhelinten segmentissä tekemällä yhteistyötä Bang & Olufsenin kanssa. B & O päätti kuitenkin aiemmin tänä vuonna poistua puhelinmarkkinoilta ja nyt Samsung onkin lähtemässä luksussegmenttiin omin voimin. Viime aikoina muun muassa Motorola on julkistanut parintuhannen dollarin AURA-tyylipuhelimensa, lisäksi Nokia on viime aikoina päivittänyt 8000-sarjan luksuspuhelinmallistoaan melko tiuhaan tahtiin. Luksuspuhelintenkin markkinoilla kilpailu on siis kovaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.