Toinen Google Android -puhelin julkistettu: Kogan Agora

Markus Lehtiniitty
4. joulukuuta, 2008 18:56

Kaikkien aikojen toinen Googlen Android-alustaa käyttävä puhelin on julkistettu. Kyseessä on melko tuntemattoman australialaisen valmistajan Koganin Agora-malli. Ensimmäinen Android-puhelin oli T-Mobile-operaattorin G1, joten Agora on ensimmäinen operaattorilukitsematon Google-puhelin.
Koganin Android-puhelin tulee markkinoille kahtena versiona: Agora ja Agora Pro. Pro-malli eroaa edullisemmasta sisarestaan kamerallaan (tarkkuus kaksi megapikseliä), GPS-paikannuksellaan sekä WLAN-yhteydellään.
Yhteisiä ominaisuuksia molemmille versioille ovat QWERTY-täysnäppäimistö, internetselain, sähköposti, musiikkisoitin, Bluetooth-yhteys sekä helppo pääsy moniin Googlen palveluihin, esimerkiksi Google-hakuun, YouTubeen tai Google Mapsiin. Laitteiden kosketusnäyttö on kooltaan 2,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan 320x240 pikseliä. Kyseessä on nelitaajuus-GSM- ja kolmitaajuus-3G-puhelin. GSM-verkossa Agorat tukee GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä ja 3G-verkossa HSDPA-yhteyksiä.
Agoran suorittimen kellotaajudeksi ilmoitetaan 624 megahertsiä, ROM-muistin määräksi 256 megatavua ja RAM-muistin määräksi 128 megatavua. Lisäksi muistikapasiteettia voi laajentaa microSD-muistikorttipaikan kautta.
Agoroiden mitoiksi Kogan ilmoittaa 108 x 64 x 14,8 millimetriä ja painoksi 130 grammaa.
Agoran tai Agora Pron voi ostaa muun muassa Koganin omasta verkkokaupasta. Laitteen voi luonnollisesti tilata myös Suomeen - tukemiensa verkkotaajuuksiensa puolesta se on täysin toimiva täällä. Hintaa Koganin omassa kaupassa Agoralla on 299 Australian dollaria (noin 152 euroa) ja Agora Prolla 399 Australian dollaria (noin 203 euroa), joiden päälle lasketaan vielä toimituskulut. Agoroiden toimitusten kerrotaan alkavan tammikuun 2009 lopussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.