Google-puhelimesta erikoisversio kehittäjille, tilattavissa myös Suomeen

Markus Lehtiniitty
7. joulukuuta, 2008 18:05

Ensimmäisestä Google-puhelimesta on nyt julkaistu kehittäjille tarkoitettu erikoisversio Android Dev Phone 1. Puhelin on käytännössä sama HTC:n valmistama laite kuin T-Mobile-operaattorin G1-malli, mutta kehittäjäversiosta on poistettu kaikki suojaukset.
T-Mobile G1:stä Android Dev Phone 1 eroaa siis vain poistetuilla operaattori- ja käyttöjärjestelmälukituksilla. Lisäksi laitteelle ei ole saatavilla tyypillisiä kuluttajatukipalveluita, koska kyseessä on kehittäjille suunnattu laite.
Android Dev Phone 1 tulee saataville aluksi 18 maahan ja se on myytävänä Googlen Android Marketissa. Laitteella on hintaa 399 dollaria. Lisäksi laitteen tilaamiseksi täytyy olla rekisteröitynyt ensin Android-kehittäjäksi, mikä maksaa 25 dollaria. Näiden lisäksi Suomeen tilattaessa päälle tulevat vielä toimituskulut.
Android Dev Phone 1:n ominaisuudet vastaavat T-Mobilen G1:tä: 3,2 tuuman kosketusnäyttö, 3,2 megapikselin kamera, GPS-paikannus, 3G- ja WLAN-yhteydet sekä tuki monille Googlen palveluille. Google kuitenkin korostaa laitteen olevan suunnattu kehittäjille eikä tavallisille kuluttajille.
Lisää tietoa Android Dev Phone 1:stä löytyy Googlen sivuilta. Aiemmin tällä viikolla kerroimme myös Googlen Android-alustalla varustetun Kogan Agoran lanseerauksesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.