Jenkkioperaattori AT&T keskittymässä tulevaisuudessa Symbian-puhelimiin?

Markus Lehtiniitty
7. joulukuuta, 2008 18:35

Yhdysvaltalaisoperaattori AT&T saattaa jatkossa keskittyä keskihintaluokan älypuhelimissa Symbian-alustalla varustettuihin puhelimiin. Kyseessä saattaa olla merkittävä Nokian asemaa Yhdysvaltain markkinoilla vahvistava päätös.
AT&T:n tavoitteena on vuoteen 2014 mennessä keskittyä älypuhelinvalikoimassaan vain yhteen alustaan ja tällä hetkellä vahvimmalta vaihtoehdolta vaikuttaa Symbian. Yhden alustan lisäksi erikoisalustat, RIM:n BlackBerry-laitteiden alusta ja Applen iPhone-alusta pysyisivät jatkossakin AT&T:n valikoimissa.
AT&T:n tavoitteena alustojen määrän vähentämisessä on luonnollisesti kulujen lasku. Yhden alustan tukeminen on luonnollisesti edullisempaa kuin useamman.
Suurin häviäjä AT&T:n päätöksessä vaikuttaisikin olevan Microsoft, sillä käytännössä Windows Mobile -laitteita ei tulevaisuudessa AT&T:n valikoimissan nähtäisi. Nokialle AT&T:n Symbianiin keskittyminen puolestaan olisi todella suuri voitto. Symbian on Nokian älypuhelimissa käytettävä järjestelmä, jonka kehitystä Nokia johtaa. Nokia osti Symbian-yhtiön ja sen tarkoituksena on säätiöidä se sekä tehdä siitä lisenssimaksuton ja avoin.
Lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty. Mahdollista on siis sekin, että AT&T ei päätä keskittyä tukemaan Symbiania vaan jotakin muuta alustaa.
Lisätietoa asiasta löytyy muun muassa Yahoo Newsin ja Yahoo Techin kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.