Nokian kosketuskäyttöliittymä ottamassa suuria harppauksia eteenpäin?

Markus Lehtiniitty
7. joulukuuta, 2008 19:11

Nokian kosketuskäyttöliittymä saattaa jatkossa ottaa suuria harppauksia eteenpäin. Nokian pääomamarkkinapäivän presentaatio sisälsi myös sivun, joka on ohessa juttumme kuvana.
Sivun tekstien mukaan voisi olettaa Nokian kosketusratkaisujen sisältävän jatkossa tuen ns. multi-touchille, eli tuen näytön koskettamiselle useammasta kohdasta samanaikaisesti. Juuri tämä mahdollistaisi esityksen sivulla mainitut eletoiminnot (gestures). Multi-touch on Applen iPhonejen kantava ominaisuus. Esityssivu kehuu myös Nokian kosketusratkaisua markkinoiden parhaaksi.
Monet ulkomaiset, englanninkieliset mobiilisivustot (esimerkiksi Boy Genius Report ja Symbian-Freak) ovat lisäksi tehneet johtopäätöksiä, että kuvassa esiintyisi jokin tuleva Nokian kosketusnäyttölaite. Näille väitteille ei kuitenkaan ole mitään perusteita ja luultavasti aivan kuvanmukaista laitetta emme tule koskaan markkinoilla näkemään vaan kyseessä olisi vain Nokian konseptimalli.
Nokian tulevaisuudenkin kosketuskäyttöliittymä vaikuttaisi olevan vain jatkoiteraatio S60:sta, vaikkakin sitä olisi muokattu melkoisesti. Nokia on toistaiseksi julkistanut kaksi S60-kosketusnäyttölaitetta, 5800 XpressMusicin ja N97:n.
Seuraava suuri päivitys S60-alustaan on tulossa markkinoille asti vasta vuonna 2010. Aiemmin julkisuuteen vuotaneen Nokian älypuhelinroadmapin mukaan kuitenkin malli kehitysnimeltään Eitri sisältäisi tuen eletoiminnoille ja perustuisi S60-alustan 5.0.1-versiolle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.