T-Mobile kommentoi Google-puhelin G1:n roaming-ongelmia

Markus Lehtiniitty
11. joulukuuta, 2008 15:34

T-Mobile on vihdoin kommentoinut Googlen Android-alustalla varustetun T-Mobile G1 -puhelimen kanssa ilmenneitä roaming-ongelmia, joista kerroimme reilu viikko sitten.
T-Mobilen mukaan käyttäjien, jotka haluavat käyttää G1-puhelintaan ulkomailla, tulisi ennen lähtöään ottaa yhteyttä T-Mobilen asiakaspalveluun WorldClass-ominaisuuden avaamiseksi. Käyttäjillä on myös mahdollisuus kytkeä G1:stä dataroaming pois päältä.
G1:n ongelma, roaming-laskujen syntyminen vaikka roaming olisi kytketty pois päältä, juontaa juurensa kolmannen osapuolen sovelluksiin, jotka ovat ladattavissa Android Market -ohjelmakaupasta. Nämä sovellukset voivat kytkeä dataroamingin varoittamatta päälle vaikka se olisi kytketty pois päältä puhelimen asetuksista. Käyttäjiä varoitetaan tästä vain, kun he lataavat ja asentavat sovelluksen.
T-Mobilen virallinen lausunto asiasta löytyy 0kokonaisuudessaan muun muassa Engadget-blogin asiaa käsittelevästä jutusta.
T-Mobile G1 on toistaiseksi saatavilla Yhdysvaltain ja Ison-Britannian markkinoilla. Lisäksi käytännössä saman laitteen ilman lukituksia, Android Dev Phone 1:n, voi tilata Googlelta myös Suomeen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.