OpenClip ja PasteBud tuovat kaivatun kopioi ja liitä -ominaisuuden iPhoneen

Markus Lehtiniitty
12. joulukuuta, 2008 14:05

Yksi Applen iPhoneen eniten kaivatuista ominaisuuksista on tekstin kopioimisen ja liittämisen mahdollistava toiminto. Apple ei kuitenkaan toistaiseksi ole tehnyt liikettäkään tämän kopiointiominaisuuden liittämiseksi osaksi iPhonea ja sen mukaan ominaisuus ei ole korkealla iPhonen tulevaisuuden kehityssuunnitelmissa.
Sen sijaan kolmansilta osapuolilta on saatavilla jo kaksikin erilaista ratkaisua kopioimisongelmaan.
Avoimen koodin OpenClip-rajapinta mahdollistaa ohjelmienvälisen kopioi ja liitä -ominaisuuden iPhonessa. OpenClip mahdollistaa sitä tukevien ohjelmien välisen tekstinkopioinnin. OpenClip siis edellyttää toimiakseen, että se on integroitu osaksi ohjelmia. OpenClip ei käytä mitään erillisiä taustalla pyöriviä prosesseja ja ei riko Applen sovelluskehitystä koskevia sääntöjä.
Toistaiseksi OpenClipiä tukevien ohjelmien määrä ei ole suuri, mutta se on luonnollisesti kasvamaan päin. Lisätietoa OpenClipistä löytyy sen sivuilta.
PasteBud-palvelu puolestaan tarjoaa iPhonen Safari-internetselaimessa ja Mail-sähköpostiohjelmassa toimivan kopioinnin. PasteBud käyttää JavaScriptiä ja verkkopalvelua kopioimiseen. Tarvittavat kaksi sivua asetetaan kirjanmerkeiksi Safari-selaimessa. PasteBud ei siis vaadi minkään ohjelman asentamista iPhoneen.
PasteBud-palvelun pitäisi aueta käyttäjille vielä myöhemmin tänään, jolloin lisätietoa on saatavilla PasteBudin sivuilta. Jutun lopusta löytyvä video selventänee PasteBudin hieman monimutkaista toimintaperiaatetta.
OpenClip ja PasteBud siis täydentävät erilaisina ratkaisuina toisiaan - ja yhdessä ne tuovat kopioi ja liitä -ominaisuuden jo varsin hyvin osaksi iPhonea. Alta löytyy kaksi videota: ensimmäisellä esitellään OpenClipin ja toisella PasteBudin toimintaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.