Sony Ericssonin ensimmäinen Google Android -puhelin tulossa ensi kesänä

Markus Lehtiniitty
13. joulukuuta, 2008 14:57

Sony Ericssonin ensimmäinen Googlen Android-alustalla varustettu puhelin on tulossa markkinoille jo ensi kesänä.
Ruotsalaisen IDG.se-verkkopalvelun haastatteleman Sony Ericssonin edustajan Gustaf Brusewitzin mukaan Sony Ericssonin ensimmäinen Android-puhelin tulee kuulumaan ylempään hintaluokkaan ja tarjoamaan kattavat ominaisuudet. Tämän tarkempia tietoja tulevasta uutuudesta ei vielä toistaiseksi ole. Myöhemmin Sony Ericsson aikoo laajentua myös Android-puhelimissa halvempaan hintaluokkaan.
Aiemmin tällä viikolla kerroimme Sony Ericssonin liittyneen Android-alustan kehitystä tukevan Open Handset Alliancen jäseneksi. Sony Ericssonin mukaan Android-alusta täydentää yhtiön avointa käyttöjärjestelmästrategiaa ja yhtiö jatkaa tulevaisuudessa myös Symbian ja Windows Mobile -puhelinten kehittämistä.
On mahdollista, että Sony Ericssonin ensimmäinen Android-puhelin tulee kuulumaan yhtiön XPERIA-puhelinten mallistoon, jota toistaiseksi edustaa Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettu XPERIA X1.
Sony Ericsson saattaa julkistaa ensimmäisen Android-puhelimensa helmikuussa mobiilialan vuoden suurtapahtumassa Mobile World Congressissa tuodakseen sen markkinoille kesällä 2009.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.