Onko uusissa iPhone nano -huhuissa perää?

Markus Lehtiniitty
16. joulukuuta, 2008 20:41

Tuoreiden huhujen mukaan Apple olisi lähitulevaisuudessa julkistamassa uuden pienempikokoisen ja halvemman iPhone-mallin, joka luultavasti saisi nimekseen iPhone nano.
Huhut ovat kuitenkin toistaiseksi erittäin hataria ja niihin tulee suhtautua suurella varauksella. Uusimmat huhut perustuvat kiinalaisen iDealsChina-sivuston tietoihin ja sen verkkoon vuotamiin kuviin XKSN-merkkisestä iPhone nanon väitetystä silikonisuojakotelosta (kuvassa vertailussa iPhone 3G:hen).
iDealsChinan mukaan iPhone nano lanseerattaisiin jo tammikuun alun Macworld-tapahtumassa ja se tulisi myyntiin hieman tämän jälkeen. Lisäksi iDealsChina kertoo uuden pienemmän iPhonen tuotannon alkavan 20. joulukuuta, joka on vain neljän päivän päässä. Jos iPhone nanon julkistus olisi näin lähellä, siitä luultavasti liikkuisi enemmän huhuja. On toki mahdollista, että kuvanmukainen pienempi iPhone-malli on tulossa, mutta sen aika ei olisi vielä.
iDealsChinan mukaan iPhone nano olisi huomattavasti nykyistä iPhone 3G:tä pienikokoisempi (yhtä korkea kuin nykyinen 4. sukupolven iPod nano) ja luonnollisesti näin ollen varustettu myös pienemmällä näytöllä, jonka koko olisi ehkä noin kolme tuumaa. Lisäksi laitteesta ei löytyisi 3G-tukea vaan tiedonsiirto onnistuisi vain GPRS- ja EDGE-yhteyksien kautta. Luultavasti pienemmässä iPhonessa olisi myös iPhone 3G:tä vähemmän muistia.
Uusi mahdollinen iPhone nano tulisi luonnollisesti olemaan edullisempi kuin iPhone 3G ja sen Yhdysvaltain markkinoiden hinta voisi asettua 99 dollariin - verrattuna iPhone 3G 8GB:n nykyiseen 199 dollarin hintaan.
Uusi pienemmällä näytöllä varustettu iPhone nano toisi mukanaan myös ongelmia Applelle. Kirjoittaminen sillä näytöllä olevaa QWERTY-näppäimistöä kosketellen voisi olla hyvin vaikeaa ja jos uutuuden näytön tarkkuus eroaisi edellisistä iPhone-malleista, aiheuttaisi se suuria ongelmia kolmansien osapuolten sovellusten kanssa. Voi siis olla, että Apple ei tule koskaan tuomaan markkinoille merkittävästi pienemmällä näytöllä varustettua pienempää iPhonea - tai sitten Apple tuo sen jo tammikuussa kuten iDealsChina väittää.
Olemme aiemmin kertoneet elokuun alussa pienempään iPhoneen liittyvistä veikkauksista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.