Palm seuraa Applea ja Googlea ohjelmistokaupallaan

Markus Lehtiniitty
17. joulukuuta, 2008 16:37

Palm on avannut ohjelmistokauppansa myös mobiililaitteissaan. Kauppa toimii sekä Palm OS ja Windows Mobile -alustoilla varustetuissa Palm-laitteissa ja Palm on kehittänyt sen yhdessä PocketGearin kanssa.
Palmin Software Store -nimellä kulkevan ohjelmistokaupan valikoimiin kuuluu yli viisituhatta sovellusta, joista noin kaksituhatta on pelejä ja noin tuhat ilmaisia. Kaupan ohjelmistot ovat 1500 eri kehittäjän käsialaa. Palm kertoo kaupan toimivan 25 mobiililaitteessa.
Software Storellaan Palm seuraa Applen ja Googlen esimerkkiä. Applen App Store aloitti mobiililaitteiden ohjelmistokauppojen buumin ja Googlen Android-alustasta löytyy myös Android Market. BlackBerry-valmistaja RIM:n odotetaan tuovan ohjelmistokauppansa keväällä ja ohjelmistokauppa on myös Microsoftin suunnitelmissa jollain aikavälillä.
Kun Applen ja Googlen kaupoissa kehittäjät saavat 70 prosenttia sovellustensa myyntihinnasta, niin Palmin kaupassa myyntitulot jaetaan puoliksi eli kehittäjä saa vain 50 prosenttia.
Palm on julkistamassa tammikuun alun CES-messuilla uuden sukupolven Nova-alustansa sekä myös mahdollisesti ensimmäisen Novaa käyttävän laitteen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.