Samsungilta ja Huaweilta Google-puhelimia ensi vuonna

Markus Lehtiniitty
19. joulukuuta, 2008 15:27

Sekä korealainen Samsung että kiinalainen Huawei ovat tuomassa ensi vuoden aikana markkinoille Googlen Android-alustalla varustettuja puhelimia.
Samsungin ensimmäistä Androidilla varustettua puhelinta odotetaan ainakin Yhdysvaltain markkinoille Sprint Nextel ja T-Mobile-operaattoreille vuoden 2009 toisella vuosineljänneksellä eli huhti-kesäkuussa. Tietoa puhelimen tulosta samalla myös Euroopan markkinoille ei toistaiseksi ole. Asiasta kertoi korealainen Etnews-verkkosivusto. Samsungin ensimmäinen Android-puhelin ei luultavasti tule sisältämään erillistä fyysistä QWERTY-näppäimistöä.
Kiinalaisen Huawein ensimmäinen Android-puhelin on tulossa hieman Samsungia myöhemmin eli vuoden 2009 kolmannella vuosineljänneksellä (heinä-syyskuu). Täyttä varmuutta ei ole siitä tuleeko Huawei julkistamaan heti useampikin eri Android-puhelinmalleja. Huawein suunnitelmista kertoi CNET-uutispalvelu.
Huawei liittyi viime viikolla Android-alustan kehitystä tukevan Open Handset Alliancen jäseneksi. Huawein ja Samsungin ohella Android-puhelimia odotetaan tulevaisuudessa myös muun muassa Motorolalta ja Sony Ericssonilta.
Toistaiseksi julkistettujen Android-puhelinten lista käsittää T-Mobile G1:n ja sen lukitsemattoman kehittäjäversion Android Dev Phone 1:n sekä Kogan Agoran ja Agora Pron.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.