Nokia yhteistyöhön Polarin kanssa?

Markus Lehtiniitty
22. joulukuuta, 2008 17:14

Nokia on huhujen mukaan ryhtymässä yhteistyöhön suomalaisen Polarin kanssa kehon eli esimerkiksi sydämen sykkeen seurannassa. Huhuista kertoi ensimmäisenä Engadget-sivusto.
Engadgetin mukaan Nokian ja Polarin tavoitteena on tuoda puhelimen kautta esille kaikki mahdollinen tieto, jota liikkuja tarvitsee. Ratkaisu tulee koostumaan puhelimen ohella Bluetoothilla varustetusta rinnan ympärille asetettavasta lähetinosasta. Lisäksi saataville tulisivat myös erilliset korkeusmittari, ilmapuntari sekä pyöräilijöille tarkoitetut kadenssisensorit.
Projektin kerrotaan olevan jo kehityksensä loppuvaiheessa ja Engadget arvelee julkistuksen tapahtuvan joko CES-messuilla tammikuun alussa tai Mobile World Congress -tapahtumassa helmikuussa.
Nokia on aiemmin tarjonut urheilu- ja liikuntasuoritusten seurantaan Beta Labsin kautta GPS-paikannusta hyödyntävää Sports Tracker -sovellustaan, joka mahdollistaa myös sijainnin jakamisen reaaliajassa verkkoon. On mahdollista, että jatkossa juuri Sports Trackerin toiminnallisuutta laajennetaan Polar-yhteistyön mahdollisiksi tuomilla uusilla ominaisuuksilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.