Nokian N79:lle suurpäivitys

Markus Lehtiniitty
23. joulukuuta, 2008 16:16

Nokia on julkaissut tuoreelle N79-puhelinmallilleen ohjelmistopäivityksen, joka sisältää erittäin paljon korjauksia. Kyseessä on N79:n ensimmäinen päivitys. N79:n päivittäminen onnistuu joko puhelimen Laitehallinta-sovelluksesta, tietokoneella Nokia Software Update -palvelun kautta tai viemällä puhelin huoltopisteeseen. Päivitystä ei toistaiseksi välttämättä vielä ole saatavilla suomenkielisiin laitteisiin, mutta se tulee näillekin lähipäivinä.
Ohjelmistoversio päivittyi versiosta 10.046 versioon 11.049. Päivitys sisältää satoja pieniä muutoksia ja bugikorjauksia. Lista kaikista päivityksen tuomista muutoksista löytyy muun muassa S60inside-blogin artikkelista. Muutoksia on tehty lähes kaikille ohjelmiston osa-alueille ja erityisen paljon muun muassa kameran, musiikkisoittimen, viestien ja yleisen puhelintoiminnallisuuden osalta.
Pikkukorjausten erittäin suuresta määrästä päätellen N79:n ensimmäinen ohjelmistoversio on ollut erittäin buginen ja epävakaa, joten päivittäminen on erittäin suositeltavaa.
Nokia lienee puskenut N79:n markkinoille ehkä hieman keskeneräisenä. Nokialla on ollut paineita tuoda pirteitä uusia tuotteita markkinoille, koska sen markkinaosuus älypuhelinmarkkinoilla on viime aikoina laskenut jyrkästi kiinnostavien uutuustuotteiden puutteen vuoksi.
N79 on S60-alustalla varustettu älypuhelin ja sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, 2,4 tuuman TFT-näyttö, internetselain, musiikkisoitin, 3G-, HSDPA- ja WLAN-yhteydet, FM-lähetin sekä GPS-paikannus. N79:n hinta asettuu tällä hetkellä edullisimmillaan noin 400 euroon ja mukana toimitetaan neljän gigatavun microSD-muistikortti sekä kolme eri väristä takakuorta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.