SnaptureFlash tuo salaman iPhonen kameran kaveriksi

Markus Lehtiniitty
25. joulukuuta, 2008 21:09

Snapture Labs on kehittänyt Applen iPhonelle lisäosan, joka tuo laitteeseen xenon-salamavalon. Snapture Labsin tarkoituksena on tuoda tämä SnaptureFlash-lisäosa markkinoille sekä alkuperäiselle iPhonelle että iPhone 3G:lle.
SnaptureFlash peittää lähes koko iPhonen takapuolen ja toimii samalla suojana itse puhelimelle. Snapture Labsin mukaan se on hakenut keksinnölleen patenttia.
Xenon-salaman ohella SnaptureFlashissa on videokuvausta varten erillinen LED-valo. Lisäosan muihin ominaisuuksiin kuuluvat punasilmäisyyden vähentäminen sekä iPhonen kaiuttimien äänen vahvistaminen. Snapture Labsin mukaan salamalisäosalla varustetulla iPhonella on mahdollista ottaa helposti yli 1000 kuvaa yhdellä täydellä akunvarauksella.
Toistaiseksi SnaptureFlash on vasta prototyyppiasteella, joten sen tarkasta markkinoilletuloaikataulusta tai hinnoittelusta ei toistaiseksi ole tietoa. Snapture Labsin sivuilla voi kuitenkin lisätä nimensä ennakkotilauslistalle. Toistaiseksi Snapture Labs kuitenkin etsii vasta valmistajaa lisäosalleen.
Snapture Labs on aiemmin tunnettu murretuille (jailbreak) iPhoneille kehittämästään suositusta Snapture-sovelluksesta, joka laajentaa merkittävästi iPhonen kameraominaisuuksia. SnaptureFlash-lisäosa toimisi tämän sovelluksen kanssa.
Kamera on yksi osa-alue, jolla iPhonet eivät loista kilpailijoihinsa verrattuna. Kameran tarkkuus on sekä alkuperäisessä iPhonessa että iPhone 3G:ssä vain kaksi megapikseliä, kamera ei ole automaattitarkenteinen eikä vakiona myöskään tue esimerkiksi videokuvausta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.