iPhonelle ensimmäinen navigointisovellus - mutta vain amerikkalaisille

Markus Lehtiniitty
26. joulukuuta, 2008 15:07

Applen iPhonelle on julkaistu ensimmäinen navigointisovellus: XRoad G-Map. Aiemmin iPhonelle tarjolla olleet karttaohjelmat eivät ole sisältäneet varsinaisia navigointiominaisuuksia.
Valitettavasti XRoad G-Map sisältää kuitenkin karttatietoa vain Yhdysvalloista ja sieltäkin varsin valikoiden. Mukana kerrotaan olevan suurin osa länsi-Amerikasta ja muutamia alueita myös idästä. Kokonaisuutena karttojen kattavuus on siis heikohko Yhdysvaltainkin osalta. Karttaohjelmalla on kokoa kuitenkin lähes gigatavun verran, sillä kartat tulevat sen mukana ja niitä ei jatkuvasti ladata verkon yli kuten esimerkiksi Google Mapsin mobiiliversio tekee.
XRoad G-Mapin ominaisuuksiin kerrotaan kuuluvan muun muassa erilaisten paikkojen (POI) tallennus ja muokkaus, muistiinpanomahdollisuudet sekä palveluiden etsintä sijainnin perusteella. Hintaa XRoad G-Mapilla on 19,99 dollaria ja se ei ole saatavilla muualla kuin Yhdysvalloissa.
Aiemmin tunnettu navigaattorivalmistaja TomTom on ilmoittanut tuovansa navigointisovelluksen iPhonelle, mutta se on ilmeisesti törmännyt jonkinlaisiin ongelmiin sovelluksensa kanssa. Myös Applen App Storen lisenssiehdot ovat olleet hidastamassa navigointisovellusten tuloa iPhonelle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.