Nokian patenttihakemus paljastaa käsittämättömän rakenteen

Markus Lehtiniitty
27. joulukuuta, 2008 16:56

Nokian tuore patenttihakemus paljastaa yhtiössä suunnitellun erittäin erikoista ja monimutkaista tulevaisuuden puhelimen tai ennemminkin mobiililaitteen rakennetta.
Rakenne koostuu neljästä erillisestä osasta, jotka liittyvät toisiinsa erilaisin saranoin. Kahdessa osassa on näyttö ja kahdessa QWERTY-täysnäppäimistö. Koko rakenne voidaan sulkea kiinni, jolloin sekä näppäimistö ja näyttö jäävät kuorien sisään.
Rakenne mahdollistaa suurikoisen näppäimistön ja näytön liittämisen osaksi melko kompaktia kokonaisuutta. Itse asiassa laitteessa on kaksi näyttöä, koska nykytekniikalla tällaista rakennetta ei olisi vielä mahdollista toteuttaa vain yksinäyttöisenä. Näytöt sijaitsevat eri osissa ja niiden välissä on taitoskohta ja taipuvat näytöt eivät vielä toistaiseksi ole arkipäivän tekniikkaa.
Varmastikaan aivan lähiaikoina patenttihakemuksen kaltaisella rakenteella varustettua laitetta emme markkinoilla tule näkemään, mutta se kuitenkin herättelee mielenkiintoisia ajatuksia tulevaisuuden mobiililaitteista. Ainakin se edustaa jotakin aivan erilaista verrattuna tällä hetkellä markkinoilla oleviin laitteisiin.
Nokialta on aiemminkin nähty monia patenttihakemuksia liittyen uudenlaisiin rakenteisiin, jotka eivät ole vielä löytäneet tietään markkinoille asti. Esimerkkejä näistä ovat ns. BlackBerry-muotoilun jatkokehitelmä, sylinterinmuotoinen puhelin sekä liukukansipuhelin, jossa yläpään kameraosa on liikkuva. Sen sijaan vuoden 2007 marraskuussa Nokian patenttihakemus esitteli rakennetta, joka vastaa täysin muutama viikkoa sitten esiteltyä N97:ää.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.