iPhone 3G:n operaattorilukituksen poistava sovellus vihdoin saatavilla

Markus Lehtiniitty
1. tammikuuta, 2009 18:20

Applen iPhone 3G:n operaattorilukituksen poistava sovellus on vihdoin julkistettu ja iPhone 3G:n voi nyt vapauttaa sen operaattorikahleista hyvinkin helposti.
Ohjelmallista lukituksen poistoa kehittänyt Dev Team on bloginsa välityksellä kertonut yellowsn0w-nimisen, lukituksen poistavan, sovelluksen valmistumisesta. Dev Teamin mukaan sovelluksen tämän hetken tuorein versio on 0.9 ja kyseessä on toistaiseksi vielä ohjelmisto, jota voidaan pitää beta-kehitysasteella olevana.
Dev Teamin mukaan kyseessä on pieni puhelimeen asennettava sovellus, jonka toimintaa käyttäjä ei huomaa muuten kuin siinä, että minkä tahansa operaattorin SIM-kortti toimii nyt puhelimessa. Toistaiseksi sovelluksessa ei kuitenkaan ole esimerkiksi tukea SIM-korttien PIN-koodeille.
Aiemmista tiedoista poiketen lukituksen poisto toimii ainoastaan uusimmalla 2.2-ohjelmistoversiolla varustetuissa iPhone 3G -puhelimissa, joiden baseband-ohjelmiston versio on vastaavasti 02.28.00. Aiempien tietojen mukaan lukituksen poisto ei olisi toiminut uusimmalla ohjelmistoversiolle lainkaan.
Dev Team kertoo, että toistaiseksi yellowsn0w:lla on myös pieniä ongelmia SIM Toolkit -toiminnallisuuden sisältävien SIM-korttien kanssa. Näistä ongelmista kuitenkin pääsee eroon poistamalla SIM-kortin, asettamalla sen takaisin ja käynnistämällä puhelimen uudestaan.
Dev Teamin ilmoitus yellowsn0w:n saapumisesta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.