Sony Ericssonin XPERIA X1 -puhelimissa esiintynyt laatuongelmia

Markus Lehtiniitty
1. tammikuuta, 2009 21:34

Sony Ericssonin tämän hetken malliston lippulaivamalli XPERIA X1:ssä on esiintynyt laatuongelmia monien käyttäjien mukaan.
Useat käyttäjät ovat raportoineet ongelmistaan omien XPERIA X1 -puhelintensa kanssa. Heidän puhelintensa kuoret ovat lohkeilleet ja halkeilleet eri kohdista. Muun muassa xda-developers-foorumilla on kerätty laatuongelmista kärsineiden XPERIA X1 -puhelinten listaa. Monet XPERIA X1:t ovat halkeilleet joko stylus-kynän säilytyspaikan vierestä tai akun vierestä.
Tietoa ei kuitenkaan ole ongelmien laajuudesta kuten esimerkiksi siitä, koskevatko ne vain tietyllä ajanjaksolla valmistettuja XPERIA X1 -puhelimia. Useimpien ongelmapuhelinten kerrotaan olevan väriltään hopeita. Sony Ericsson ei ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut asiaa mitenkään.
XPERIA X1:n valmistaa Sony Ericssonille alihankinta myös itsenäisenä puhelinmerkkinä tunnettu HTC. Huhujen mukaan Sony Ericsson on kuitenkin vaihtamassa Windows Mobile -laitteidensa toimittajaa seuraavan laitesukupolven yhteydessä ja syytä Sony Ericssonin päätökselle ei tiedetä. Onkin mahdollista, että XPERIA X1:n laatuongelmat ovat ainakin yksi syy tulevan mahdollisen toimittajavaihdoksen takana.
XPERIA X1 on Sony Ericssonin lippulaivamalli, jonka hinta tällä hetkellä liikkuu Suomen markkinoilla hieman alle 700 eurossa. Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle perustuvan XPERIA X1:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat kolmen tuuman suuritarkkuuksinen kosketusnäyttö, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, 3,2 megapikselin kamera sekä kattavat datayhteydet. XPERIA X1:tä vaivasi aikoinaan myöhästyminen alkuperäisestä markkinoilletuloaikataulusta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.