Erikoiskäsineet helpottavat Applen iPhonen käyttöä kylmässä

Markus Lehtiniitty
4. tammikuuta, 2009 18:02

Apple on jättänyt patenttihakemuksen käsineestä, jonka tarkoituksena on helpottaa muun muassa iPhonen käyttöä kylmässä. Patenttihakemus kulkee nimellä "High tactility glove system".
Applen iPhone-puhelimissa käytetään kapasitiivisella tekniikalla toteutettua kosketusnäyttöä, joka vaatii näytön koskettamista sormella, joten sen käyttäminen ei onnistu tavalliset käsineet kädessä. Näin ollen muun muassa talvella ulkona käsineet kädessä on iPhonen yksinkertainenkin käyttö - kuten esimerkiksi saapuvaan puheluun vastaaminen - paljon monimutkaisempaa kuin perinteisen puhelimen, koska käsineet tulee aluksi ottaa pois käsistä.
Applen patentoimassa mallissa käsineen sormenpäihin on kuitenkin lisätty pienet osaset, jotka mahdollistavat sormea vastaavan kosketuksen näytön kanssa. Näin ollen iPhonea voisi käyttää kylmässä ottamatta käsineitä pois kädestä.
On syytä huomioida, että patenttihakemus on alun perin jätetty jo 28. kesäkuuta 2007 - päivää ennen alkuperäisen iPhonen julkistamista. Apple ei ole ainakaan toistaiseksi tuonut markkinoille hakemuksensa mukaisia käsineitä.
Applen patenttihakemus ei kuitenkaan ole estänyt DOTS Gloves -nimistä yhtiötä tuomasta markkinoille hakemuksen idean mukaisia käsineitä. DOTS Glovesin mukaan myös se on hakenut käsineilleen patenttia. DOTS-käsineitä on saatavana kahtena eri versiona. Kudotun mallin hinta hinta on 15 dollaria ja villaversion 20 dollaria. DOTS Glovesin sivuilla voi lisätä sähköpostiosoitteensa käsineiden odotulistalle, jolloin käsineiden tullessa saataville DOTS Gloves ilmoittaa asiasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.