LG myynyt yli 5 miljoonaa Viewty-kosketusnäyttöpuhelinta

Markus Lehtiniitty
5. tammikuuta, 2009 16:36

LG on myynyt yli viisi miljoonaa KU990 Viewty -kosketusnäyttöpuhelinta, kertoo korealainen The Korea Times -sanomalehti verkkosivuillaan.
Viidestä miljoonasta myydystä Viewty-puhelimesta 350 000 on myyty LG:n kotimarkkinoilla Etelä-Koreassa ja 4,65 miljoonaa kappaletta muualla. LG:n edustajat kiittelevät erityisesti myyntiä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Viidestä miljoonasta myydystä Viewtystä 2,65 miljoonaa onkin myyty Euroopan markkinoilla.
KU990 Viewty -malli tuli markkinoille vuoden 2007 lokakuussa, joten viiden miljoonan rajapyykki ylittyi 14 kuukaudessa.
Viewtyn tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat kolmen tuuman kosketusnäyttö, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella sekä xenon-salamalla, musiikkisoitin, microSD-muistikorttipaikka, internet-selain sekä 3G- ja HSDPA-yhteydet.
Suomen markkinoilla Viewtyllä on nykyään hintaa noin 300 euroa. Viewty liikkuu nykyään siis puhelinten keskihintaluokassa. Jatkossa LG:n suunnitelmissa on kuitenkin Korea Timesin mukaan panostaa erityisesti halpapuhelimiin ja kehittyville markkinoille, joilla Nokialla on nykyisin erittäin vahva asema. Lisäksi LG aikoo esitellä tämän vuoden aikana uuden keskihintaluokan lippulaivamallin, jonka tämän vuoden myyntitavoitteen LG on asettanut yli 10 miljoonaan puhelimeen.
LG on maailman neljänneksi suurin puhelinvalmistaja ja vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä se toimitti yhteensä 23 miljoonaa puhelinta Viewty- ja Secret-puhelinten vahvan menestyksen siivittämänä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.