Apple petti iPhone-odotukset

Markus Lehtiniitty
6. tammikuuta, 2009 22:27

Apple piti tänään viimeistä kertaa Macworld-messuilla keynote-esityksen. Esitykseen oli ladattu vaihtelevia odotuksia ja myös jotakin uutta iPhonen osalta Applelta odotettiin. Applen tämänpäiväinen esitys keskittyi kuitenkin lähinnä uusiin Mac-ohjelmistoihin (iLife, iWork) sekä kannettavapäivitykseen. iPhonen osalta Macworld muodostuikin pettymykseksi verrattuna eilen kertomiimme ennakkohuhuihin.
Apple kertoi vain kaksi melko pientä iPhoneen liittyvää uutista. Merkittävämpi Applen kahdesta tämän päivän iPhone-ilmoituksesta oli iPhonen iTunes-musiikkikaupan laajentuminen käytettäväksi WLAN-verkon (Wi-Fi) ohella myös puhelinverkon, eli joko 2G- tai 3G-yhteyden, yli. Mobiilissa iTunes-musiikkikaupassa on entiseen tapaan sama valikoima kuin normaalissa iTunes Storessakin ja kappaleet myös maksavat saman verran sekä ovat laadultaan samanlaisia kuin perinteisessä iTunes-kaupassa.
Samassa yhteydessä iTunesin iPhone-version uudistuksen kanssa Apple kertoi myös koko iTunesin tarjonnan olevan jatkossa DRM-rajoituksista vapaata sekä hinnoittelumallin muuttuvan. Tästä lisää AfterDawnin puolella.
Toinen puhelimiin liittyvä uutinen oli Keynote Remote -iPhone-sovellus, jonka Apple tuo markkinoille App Storen kautta uuden Keynote-esitysohjelmansa rinnalle. Keynote Remote toimii nimensä mukaisesti Keynote-ohjelman kaukosäätimenä, jonka avulla käyttäjä voi iPhonellaan (tai iPod touchillaan) kauko-ohjata Keynote-ohjelmassa pyörivää esitystään langattomasti. Keynote Remote on yhteydessä tietokoneeseen WLAN-yhteyden kautta. Keynote Remote ei toistaiseksi ole saatavilla Suomen App Storessa. Yhdysvalloissa ohjelmalla on hintaa 0,99 dollaria.
Apple järjestänee kevään tai alkukesän aikana oman Special Event -tapahtumansa, jossa yhtiö kertoo enemmän iPhoneen liittyviä uusia asioita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.