Motorolalta uusia puhelimia - mukana kosketusnäyttö- ja ympäristömallit

Markus Lehtiniitty
6. tammikuuta, 2009 11:59

Motorola on julkistanut CES-messujen alla kolme uutta puhelinta. Näistä yksi tosin tulee saataville vain Yhdysvalloissa AT&T-operaattorin kautta.
Motorola julkisti tänään MOTOSURF A3100:n, MOTO W233 Renew:n sekä Tundra VA76r:n, joka on suunnattu vain AT&T-operaattorille.
MOTOSURF A3100 on kosketusnäytöllä ja Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin. Aiemmin se on tunnettu kehitysnimellä Attila. A3100:ssa ei ole fyysistä näppäimistöä, joten se pohjautuu kokonaan kosketusnäyttökäyttöön.
Motorola kertoo A3100:n olevan täydellinen laite sekä työ- että yksityiselämän kanssakäymiseen. A3100:n TFT-kosketusnäyttö on kooltaan 2,8 tuumaa ja tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3G-, HSDPA-, Bluetooth- ja WLAN-yhteydet, GPS-paikannus, kolmen megapikselin kamera automaattitarkennuksella, toinen kamera videopuheluja varten, microSD-muistikorttipaikka, ns. trackball-ohjain sekä Facebook-integrointi.
A3100:ssa käytetään Windows Mobilen Professional 6.1 -versiota, jota Motorola on muokannut enemmän omiin tarpeisiinsa sopivaksi. MOTOSURF A3100 on tulossa markkinoille vielä vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen (tammi-maaliskuu) aikana monilla, aluksi enimmäkseen Aasian alueen markkinoilla, mutta hinnasta ei ole toistaiseksi lainkaan virallista arviota.
MOTO W233 Renew:n kuoret ovat puolestaan valmistettu kierrätetyistä vesipulloista saadusta muovista ja myyntipakkaus kierrätetystä paperista. Motorola kertoo W233 Renew:n olevan "maailman ensimmäinen hiilidioksidineutraali puhelin": Motorola korvaa puhelimesta aiheutuvan energiankulutuksen tukemalla uusiutuvien energialähteiden kehitysohjelmia.
Ominaisuuksien osalta W233 Renew on melko vaatimaton. Kyseessä on kaksitaajuus-GSM-puhelin, joka tukee GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä sekä sisältää microSD-muistikorttipaikan ja perustason viestitoiminnallisuudet. W233 Renew tulee aluksi saataville vain Yhdysvalloissa T-Mobile-operaattorin kautta, mutta myöhemmin sen saatavuuden kerrotaan laajenevan käsittämään myös muita markkinoita.
Motorolan kolmas uutuus MOTOSURF A3100:n ja W233 Renew:n ohella, simpukkamallinen Tundra VA76r, tulee saataville vain Yhdysvalloissa AT&T-operaattorin kautta. Tundra VA76r on nimensä mukaisesti kovia olosuhteita kestämään tehty puhelin. Sen luvataan kestävän tavallista paremmin niin pölyä, pudottamista, tärinää, kosteutta, sadetta kuin poikkeavia lämpötilojakin. Lisäksi Tundra tukee AT&T:n PTT-teknologiaa (pikapuhe).
Motorolan lehdistötiedote MOTOSURF A3100:sta sekä MOTO W233 Renew:stä
Motorolan lehdistötiedote Tundra VA76r:stä

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.