LG poistaa taustamelun puheluista ja tuo rannekellopuhelimen 2009

Markus Lehtiniitty
7. tammikuuta, 2009 21:39

LG on tänään esitellyt CES-messuilla Yhdysvalloissa uutta GD910-kellopuhelintaan, josta olemme kertoneet jo aiemminkin.
LG ilmoitti nyt GD910:n tulevan tuotantoon vuoden 2009 aikana. GD910:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa videopuhelut, kaiutinpuhelintoiminto, äänikomennot, musiikkisoitin, 1,43 tuuman kosketusnäyttö sekä Bluetooth-yhteys. LG:n kellopuhelimessa on kolme fyysistä näppäintä. GD910 on 3G-puhelin ja tukee myös nopeita HSDPA-datayhteyksiä.
LG on tuomassa rannekellopuhelinta markkinoille ensimmäisenä suurista puhelinvalmistajista.
GD910-rannekellopuhelimella on painoa 84 grammaa ja sen luvataan olevan myös vedenkestävä. Puheaikaa kellopuhelimelle luvataan kaksi tuntia. GD910:n tarkempaa myyntiintuloaikataulua tai hintaa LG ei toistaiseksi kertonut.
GD910-rannekellopuhelimen lisäksi LG kertoi CES-messuilla myös uudesta taustamelua puheluista vähentävästä tekniikasta (englanniksi "noise cancellation"). LG:n tekniikka poistaa taustamelua toisen mikrofonin sekä ohjelmiston yhteistyönä. LG:n mukaan se on tuomassa edellä mainitun tekniikan vuoden 2009 toisella puoliskolla laajasti tarjolle puhelinmallistossaan.
Kyseessä ei kuitenkaan ole täysin uusi tekniikka. Muut valmistajat ovat jo aiemmin hyödyntäneet idealtaan vastaavaa tekniikkaa joissakin malleissa, mutta LG on nyt tuomassa tekniikkaa laajemmin osaksi puhelimiansa.
Alta löytyy video, jossa uutta taustamelun poistotekniikkaa esitellään LG:n lehdistötilaisuudessa:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.