Nokialta ei merkittäviä uutuuksia CES-messuilla

Markus Lehtiniitty
8. tammikuuta, 2009 15:14

Nokia ei kertonut CES-messuilla kovinkaan merkittäviä uutisia. Nokia julkisti uuden CDMA-peruspuhelimen 1006 ja BH-904-Bluetooth-handsfreen, kertoi E63 ja 7510-mallien saapuvan Yhdysvaltain markkinoille sekä avasi yhteistyön Philipsin kanssa kodin viihde-elektroniikkaan liittyen.
1006 (kuva vasemmalla) on Nokian uusi tarjokas Yhdysvaltain CDMA-operaattoreille. Nokiahan ei enää itse valmista CDMA-puhelimiaan, mutta Nokian mukaan 1006 on kehitetty Nokian San Diegon tuotekehityskeskuksessa. Värinäyttöä ja kaiutinpuhelutomintoa lukuun ottamatta 1006 ei tarjoa erikoisia ominaisuuksia. Myöskään Nokian julkistama BH-904-Bluetooth-handsfree ei tarjoa mitään kovin erikoista. Siitä lisää tietoa löytyy sen tuotesivuilta.
Euroopassa 7510 Supernovana tunnettu puhelin tulee Yhdysvalloissa saataville T-Mobile-operaattorin kautta ja nimestä on pudotettu Supernova-liite pois, joten T-Mobilen markkinoilletuoma malli tuntee vain nimen Nokia 7510. 7510:n lisäksi Nokia tuo myös Euroopassakin vasta hiljattain markkinoille tulleen E63:n myös Yhdysvaltoihin paikallisten 3G-taajuuksien kera. Toistaiseksi Nokia ei ole kuitenkaan saanut E63:aa yhdenkään amerikkalaisoperaattorin valikoimiin.
Lisäksi Nokia kertoi yhteistyöstä Philipsin kanssa kodin elektroniikan ja DLNA-tekniikan saralla. Nokian mukaan tavoitteena on, että tulevaisuudessa käyttäjät voivat tulevaisuudessa siirtää ja kuunnella musiikkia saumattomasti puhelimissaan olevaa musiikkia Philipsin Streamium ja Nokian Home Media Solution -tuotteiden kautta.
Nokian CES-lehdistötiedote
Muut valmistajat käyttävät CES-messuja aktiivisemmin omiin julkistuksiinsa. Sony Ericsson julkisti tänään kaksi uutta puhelinta, LG eilen kellopuhelimensa ja lisäksi olemme kertoneet kahdesta hieman erikoisemmasta tulokkaasta, PharosTraveler 137:stä sekä Logic Wirelessin Logic Boltista. Lisäksi CES-messuilla uutisia odotetaan vielä muun muassa Palmilta, jonka odotetaan esittelevän täysin uuden Nova-alustansa sekä ensimmäisen sitä käyttävän puhelimen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.