Asukselta Eee-puhelin?

Markus Lehtiniitty
11. tammikuuta, 2009 21:37

Taiwanilainen Asus on tuomassa Eee-puhelimen markkinoille maaliskuussa, kertoo Economic Daily News -lehti. Lehti perustaa tietonsa Asuksen hallituksen puheenjohtajan Jonney Shih'n antamiin lausuntoihin. Lisäksi Asuksen suunnitelmissa on laajentaa niin sanottujen miniläppäreiden alun perin tutuksi tekemää Eee-perhettään puhelimen lisäksi muutenkin lähiaikoina.
Lehden mukaan Eee-puhelimen olisi tarkoitus olla varsin edullinen suhteessa sisältämiinsä ominaisuuksiin.
Economic Daily News kertoo Shih'n sanoneen Eee-puhelimen lanseeramisen olevan osa yhtiön uudistettua strategiaa, joka keskittyy edullisten laatutuotteiden tuottamiseen heikentyneestä taloudellisesta tilanteesta kärsiville kuluttajille. Economic Daily Newsin mukaan Asus suunnitteli alun perin tuovansa Eee-puhelimen markkinoille jo vuoden 2008 aikana, mutta jostain syystä siirsi ajankohtaa vuoden 2009 maaliskuuhun.
Toistaiseksi Eee-puhelimen ominaisuuksista tai muista teknisistä tiedoista ei ole varmaa tietoa. Erinäisten tietojen mukaan puhelin saattaisi kuitenkin perustua Googlen Android-alustalle. Toisaalta Asuksen on kerrottu myös tutkivan Eee-miniläppäreidensä varustamista Android-alustalla. Miniläppärit ovat jo pienentäneet eroa kannettavien tietokoneiden ja kehittyneiden älypuhelinten välillä ja jatkossa vastaavanlainen kehitys tullee vain jatkumaan.
Asiasta kertoi myös DigiTimes-uutispalvelu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.