HTC siirtämässä painopistettään Googlen Android-puhelimiin?

Markus Lehtiniitty
12. tammikuuta, 2009 20:00

HTC on epävirallisten tietojen mukaan siirtymässä jatkossa aiempaa enemmän käyttämään Googlen Android -alustaa Microsoftin Windows Mobilen sijasta. Mobile-review-sivuston perustajan Eldar Murtazinin mukaan jo vuonna 2010 Android- ja Windows-puhelimia tulee olemaan HTC:n mallistossa suunnilleen yhtä paljon.
Aiemmin tänään kerroimme huhuista, joiden mukaan Motorola olisi täysin luopumassa Windows Mobile -puhelimista ja suuntaisi panostukset jatkossa vain Android-alustaan älypuhelimissaan. Googlen Android-alusta vaikuttaa siis heikentävän merkittävästi erityisesti Windows Mobilen markkina-asemaa. Osasyynä tähän on varmasti alustan lisenssimaksuttomuus: alusta tulee valmistajille Microsoftin järjestelmää halvemmaksi. Ainakin tällä hetkellä Android on myös Windows Mobilea edellä muun muassa näyttävyydessä ja käytettävyydessä ja alustan kehitys on myös verrattain nopeaa.
Toistaiseksi HTC ei kuitenkaan ole julkistanut omalla nimellään ainuttakaan Android-alustalla varustettua puhelinta. HTC kuitenkin valmistaa T-Mobile G1:n (kuvassa), joka oli ensimmäinen julkistettu ja markkinoilletullut Android-puhelin. G1 on saatavilla myös erityisenä kehittäjäversiona, Android Dev Phone 1:nä.
HTC julkistanee Mobile World Congress -tapahtumassa helmikuussa uuden Android-alustalla varustetun puhelimen, joka tulee laajemmin saataville kuin T-Mobile G1. Aiemmin HTC:n Android-puhelimia on lupailtu Pohjoismaiden markkinoille ensi kesänä.
Australialainen Smarthouse-sivusto kertoo paikallisen Telstra-operaattorin johtajan kertoneen jo nähneensä tulevan HTC:n Android-puhelimen. Samalla hän oli kehunut sitä muun muassa Palmin viime viikolla julkistamaa Pre paremmaksi. Lisäksi tulevan HTC:n Android-puhelimen näytön koon uskotaan olevan HTC:n nykytarjokkaita suurempi. Markkinoille HTC:n tulevan Android-uutuuden odotetaan saapuvan toisen vuosineljänneksen aikana eli kyseessä saattaa olla aiemmin myös Suomen markkinoille lupailtu malli.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.