Palmilta tulossa uudella mullistavalla alustalla varustettu halpamalli?

Markus Lehtiniitty
12. tammikuuta, 2009 18:00

Palm julkisti viime viikolla CES-messuilla täysin uuden, uusia ideoita mobiilimaailmaan tuovan webOS-alustansa sekä ensimmäisen sitä käyttävän puhelimensa, Palm Pren.
Toistaiseksi Palm on julkaissut Prestä vasta CDMA-verkoissa toimivan version, mutta myös GSM- ja WCDMA-verkoissa toimiva Eurooppa-versio on tulossa markkinoille melko samanaikaisesti CDMA-version kanssa.
Tuoreimpien huhujen mukaan Palm suunnittelee myös webOS-alustalla varustettua seuraajaa edulliselle Centro-mallilleen. Tuleva malli on huhuissa ristitty nimellä "Centro 2", joka tuskin jää sen lopulliseksi nimeksi. Verrattuna Pre-malliin huhutusta uutuudesta olisi pudotettu pois ainakin esiin liukuva fyysinen QWERTY-täysnäppäimistö, ja kyseessä olisi siis täysin kosketusnäyttöön tekstinsyötössä luottava laite.
Joidenkin tietojen mukaan edullisempi webOS-alustalla varustettu puhelin saattaisi tulla ainakin CDMA-versiona Yhdysvaltain markkinoille Sprint-operaattorin kautta jo syksyllä 2009 eli vain muutamaa kuukautta myöhemmin kuin Pre.
Palmin koko tulevaisuus riippuu täysin webOS-alustan ja siihen perustuvien uusien puhelinten menestyksestä. Viime aikoina Palm on menettänyt rajusti osuuksiaan markkinoista muun muassa uusille pelureille, kuten Applelle ja Googlen Android-alustalla varustetuille laitteille, vanhentuneen tuotevalikoimansa johdosta. Ennakkoarvioissa uutta alustaa ja Pre-puhelinta on kuitenkin yleisesti pidetty varsin onnistuneena kokonaisuutena, joten Palm saattaa selviytyä säilyttämään asemansa itsenäisenä puhelinvalmistajana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.