Seuraavan sukupolven iPhonessa moniydinprosessori?

Markus Lehtiniitty
12. tammikuuta, 2009 18:31

Applen seuraavan sukupolven iPhone sisältää moniydinprosessorin, kertovat erillisiin lähteisiin perustuen sekä ZDNet että MacRumors.com. Molempien mukaan seuraavan sukupolven iPhonen kanssa mitä luultavimmin samanaikaisesti lanseerattava iPhone 3.0 -ohjelmisto pitää sisällään tuen moniydinprosessoreille.
Sen sijaan ZDNetin ja MacRumorsin tiedot eroavat käytettävän prosessorin osalta. ZDNetin mukaan seuraavan sukupolven iPhonen prosessori on peräti neliytiminen, mahdollisesti Imagination Technologiesin PowerVR SGX543 ja toisaalta MacRumors uskoo seuraavan sukupolven iPhonen sisältävän ARM:n Cortex-A9:ään pohjautuvan moniydinprosessorin. Apple on hankkinut myös itselleen osaamista vähävirtaisten piirien kehittelyssä ostamalla viime vuonna pienen P.A. Semi -yrityksen.
Nykyisissä iPhone 3G ja iPod touch -malleissa käytetään vanhempaa versiota Imagination Technologiesin PowerVR-piiristä ja lisäksi Apple myös omistaa osan yhtiöstä.
Imagination Technologies julkisti edellä mainitun PowerVR SGX543 -piirinsä CES-messuilla viime viikolla. Imaginationin mukaan uusi piiri on huomattavasti edellisiä tehokkaampi, erityisesti kehittyneen 3D-grafiikan ja korkeatarkkuuksisen videon toiston osalta. Samaan aikaan SGX543:n kehutaan olevan yhä myös erittäin virtapihi - tässä auttaa osaltaan myös sen moniydintuki.
Applen odotetaan julkistavan uuden, nykyisen iPhone 3G:n korvaavan, uuden puhelinmallin joskus vuoden 2009 aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.