Palm: Pre neljä kertaa iPhonea nopeampi, OS X ei sovi puhelimiin

Markus Lehtiniitty
14. tammikuuta, 2009 21:40

Newsweek-sivusto on julkaissut mielenkiintoisen artikkelin, joka pohtii syvällisesti Palmin uudella Pre-puhelimellaan tekemää vahvaa paluuta älypuhelinmarkkinoille.
Jutussa on haastateltu muun muassa Palmin merkittävän omistajan Elevation Partners -sijoitusyhtiön Roger McNameeta. McNamee kehuu Palmin uutta Pretä jutussa kovin sanoin: "Pre on jo neljä kertaa nopeampi kuin iPhone ja me olemme vasta optimoimassa".
Palmin mukaan Applen iPhonessa käytetty alusta, jota Apple itse nimittää OS X:ksi täysimittaista tietokonekäyttöjärjestelmäänsa Mac OS X:ää mukaillen, ei sovellu täysin puhelimiin, on hidas ja lisäksi järjestelmän suuri heikkous on siitä puuttuva moniajo.
Omaa Pre-puhelintaan ja sen tuoretta webOS-alustaa Palm puolestaan pitää erityisen tehokkaana, nopeampana sekä yleisestikin ottaen parempana. Osatekijänä tähän on Pren Texas Instrumentsin uuden sukupolven OMAP3-prosessori, joka edustaa erittäin merkittävää tehohyppäystä eteenpäin. Jonkinlaisen kuvan koko puhelimen tehokkuudesta antaa myös Palmin odotus siitä, että käyttäjät tulevat pitämään päällä samanaikaisesti jopa 15-20 eri sovellusta.
Vaikka Palmin edustajat tietenkin kärjistävät asioita, on heidän lausunnoissaan jotain perää. Palmin Pre on saanut toistaiseksi valtavasti kiitosta lähes täysin ilman soraääniä. Kyseessä on lisäksi ensimmäinen puhelin, jota on vakavassa mielessä kutsuttu "iPhonen tappajaksi". Joka tapauksessa kyseessä on ainakin yksi tähän asti merkittävimmistä haastajista iPhonelle.
Lisää Palmin Prestä, sen Eurooppa-versiosta sekä markkinoilletuloaikataulusta voi lukea aiemmista uutisistamme.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.