Nokian kosketusnäytölliselle 5800 XpressMusicille päivitys

Markus Lehtiniitty
15. tammikuuta, 2009 15:20

Nokia on julkistanut kosketusnäytöllä varustetulle 5800 XpressMusic -puhelimelleen ensimmäisen ohjelmistopäivityksen. Uuden ohjelmistoversion versionumero on 11.0.008. Ohjelmisto on päivätty jo joulukuun alkupuolelle, mutta Nokia on vasta nyt tuonut päivityksen laajemmin saataville.
Uudessa ohjelmistoversiossa on korjattu monia pieniä ongelmia ja parannettu yleisesti ohjelmiston vakautta. Varsinaisesti uusia ominaisuuksia se ei mukanaan tuo.
Ohjelmistossa on kuitenkin korjattu muun muassa Googlen puuttuminen Haku-sovelluksesta ja Flash-ongelmia internetselaimessa, parannettu merkittävästi viestisovelluksen vakautta sekä myös yritetty korjata ongelmia näytön liian herkän automaattisen kääntymisen suhteen. Lista kaikista uuden version tuomista muutoksista löytyy muun muassa Symbian-Freak-sivuston artikkelista.
5800 XpressMusic on päivitettävissä tietokoneen kanssa Nokian PC Suite -ohjelman kautta tai viemällä puhelin huoltoon. Päivitys on nyt julkaistu Euroopan alueelle, mutta eri kieliversiot tulevat saataville hieman vaihtelevin aikatauluin. 5800 XpressMusic tukee myös FOTA-päivityksiä (Firmware Over The Air), jotka mahdollistavat puhelimen päivittämisen helposti puhelinverkon yli. Varmuutta uuden päivityksen saatavuudesta FOTA-päivityksenä ei kuitenkaan vielä toistaiseksi ole.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.