Sony ei antanut Sony Ericssonin käyttää PlayStation-brändiä

Markus Lehtiniitty
16. tammikuuta, 2009 20:33

Epävirallisten tietojen mukaan Sony ei antanut puoliksi omistamalleen Sony Ericssonille lupaa Sonyn PlayStation-pelibrändin käyttämiseen yhtiön tulevassa pelipuhelimessa. Asiasta kertoo brittiläinen Mobile Today.
Mobile Todayn mukaan Sony Ericsson suunnitteli pelipuhelinta ja pyysi Sonylta viime vuoden lopulla lupaa PlayStation-brändin käyttämiseen kyseisen puhelimen yhteydessä. Sonylta tätä ei lupaa ei kuitenkaan hellinnyt. Sonyn kielto on tietojen mukaan aiheuttanut jonkinasteisen välirikon yhtiöiden välille.
Toistaiseksi Sony Ericsson hyödyntää musiikkipuhelimissaan Sonyn Walkman-brändiä, kamerapuhelimissa Cyber-shot-brändiä sekä japanilaisessa mallissaan myös Sonyn televisioista tuttua Bravia-brändiä.
Luultava syy Sonyn kielteiselle päätökselle on se, että Sony Ericssonin pelipuhelin ei tule tarjoamaan riittävän laadukasta pelikokemusta ja ei olisi vastannut PlayStation-brändiin nykyisin liitettyjä mielikuvia.
Sony Ericssonin tiedottaja ei varsinaisesti kommentoinut asiaa Mobile Todaylle. Tiedottaja oli kuitenkin todennut Sony Ericssonin pohtivan Bravia- ja PlayStation-brändien käyttöä tulevaisuudessa.
Sony on ollut mukana kannettavien pelilaitteiden markkinoilla PSP-käsikonsolillaan (kuvassa). Toinen suuri peluri Sonyn ohella näillä markkinoilla on Nintendo. Apple on kuitenkin aiheuttanut iPhonellaan ja iPod touchillaan ja niihin liittyvällä App Store -ohjelmistokaupalla harmaita hiuksia mobiilien pelilaitteiden valmistajille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.