CompuLab exeda: tuki sekä Googlen Androidille että Windows Mobilelle

Markus Lehtiniitty
18. tammikuuta, 2009 21:56

CompuLab exeda on älypuhelin, joka tukee sekä Googlen Android-alustaa että Microsoftin Windows Mobilen 6.1-versiota. Näiden lisäksi puhelimen kerrotaan tukevan vielä myös Windows CE 6:ta ja Angstrom Linuxia. exeda ei ole ensimmäinen kahden käyttöjärjestelmän tuella varustettu puhelin, mutta exeda on lisäksi myös muilla tavoin laajasti muunneltavissa sekä laajennettavissa.
Konstailettomasti muotoillun ja lähinnä yrityskäyttöön suunnatun exedan vakio-ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman VGA-kosketusnäyttö, QWERTY-täysnäppäimistö, näytön alta löytyvä hiirenä toimiva kosketusalue, kahden megapikselin kamera kuvausvalolla, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka sekä 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä.
exedan akun CompuLab kertoo olevan kapasiteetiltaan hurjat 3000 milliampeerituntia. exeda sisältää Marvellin PXA270-prosessorin, 128 megatavua RAM-muistia ja yhden gigatavun flash-muistia.
Käyttöjärjestelmän ohella myös exedan puhelinverkko-osa voi olla monenlainen: tuki löytyy joko GSM/GPRS-verkoille, CDMA-verkoille tai WCDMA-verkoille. Lisäksi exeda tukee langatonta WLAN-lähiverkkoyhteyttä, Bluetoothia, sisältää kaksi USB-porttia, RS-232-portin sekä todellisena erikoisuutena myös 10/100Base-T-Ethernet-liitännän.
CompuLab lupailee exedan tulevan markkinoille maaliskuussa 2009. Tulevasta hinnasta ei toistaiseksi ole tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.