Nokian Comes with Musicissa ei esiinny väärinkäyttöä

Markus Lehtiniitty
19. tammikuuta, 2009 16:44

Nokian Comes with Music -palvelussa ei ole esiintynyt väärinkäyttöä, kertoi Nokian Services-yksikössä viihde- ja yhteisöpalveluista vastaava johtaja Tero Ojanperä musiikkialan MidemNet-messuilla Ranskan Cannesissa.
Comes with Music on palvelu, joka myydään yhdessä uuden puhelimen kanssa ja mahdollistaa käyttäjälle vuoden ajan rajattoman musiikin lataamisen ilman erillistä maksua. Käyttäjä saa pitää vuoden aikana lataamansa musiikkikappaleet myös vuoden latausajan päätyttyä. Palvelun hinta on leivottu sisään sen kanssa myytävän puhelimen myyntihintaan.
Yleisesti on esiintynyt epäilyjä, että Comes with Music -palvelua "käytettäisiin väärin" eli palvelusta ladattaisiin todella suuria määriä kappaleita. Nokian Tero Ojanperän tätä ei kuitenkaan tapahdu ja hänen mukaansa osa ihmisistä lataa kappaleita enemmän ja osa vähemmän, jolloin erot tasoittuvat.
"Muutamat bloggaajat latasivat paljon, mutta kun he huomasivat, että Nokia ei tee asialle mitään, he luovuttivat. Kukaan ei tosiaankaan näytä väärinkäyttävän palvelua", Ojanperä sanoi The Daily Telegraphin haastattelussa.
Comes with Music -palvelu on toistaiseksi ollut saatavilla vain Ison-Britannian markkinoilla nyt kolmen kuukauden ajan ja vain muutaman puhelinmallin kanssa. Lisäksi Nokia ei ole onnistunut houkuttelemaan kumppanikseen yhtään operaattoria tarjoamaan palvelua. Comes with Music onkin saattanut olla Nokialle toistaiseksi pieni pettymys.
Ojanperän mukaan Comes with Music tulee seuraavaksi laajenemaan Singaporeen ja Australiaan seuraavien kymmenen viikon aikana. Tämän vuoden aikana Ojanperän mukaan tarkoitus on laajentaa Comes with Music myös Latinalaisen Amerikan markkinoille, kuten myös Yhdysvaltoihin ja laajemmin kattamaan Euroopan markkinat. Laajentumista Euroopassa helpottaa jatkossa muun muassa Ojanperän mukaan jo solmittu Euroopan kattava sopimus levy-yhtiöiden kanssa.
Lisäksi Ojanperä kertoi Nokian myös tutkivan videoiden ja musiikkilehtien uutissisällön lisäämistä osaksi musiikkipalveluitaan mainoksia vastaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.