Nokian uusi lippulaivamalli N97 tulossa markkinoille jo maaliskuussa?

Markus Lehtiniitty
19. tammikuuta, 2009 18:45

Nokian joulukuun alussa julkistama kosketusnäytöllä ja QWERTY-täysnäppäimistöllä varustettu N97-älypuhelin saattaa olla tulossa jo markkinoille jo maaliskuussa.
Tiedot N97:n markkinoilletulon ajoittumisesta jo maaliskuuhun perustuvat brittiläisen Play.com-verkkokaupan saatavuustietoon, joka on verkkokaupan N97-ennakkotilaussivun mukaan vuoden 2009 maaliskuun 31. päivä. Useat ulkomaiset mobiilisivustot, mukaan lukien GSMArena, Unwired View, Boy Genius Report ja IntoMobile, ovat poimineet tämän tiedon uutisiinsa.
Virallisesti Nokia on kertonut N97:n olevan tulossa markkinoille vuoden 2009 ensimmäisen puoliskon aikana eli viimeistään kesäkuussa. Markkinoilletulo jo maaliskuussa olisi siis hyvin suuri yllätys. Kovin suurta painoa yhden verkkokaupan antamalle tiedolle ei kuitenkaan toistaiseksi voi antaa, ja joka tapauksessa tieto koskisi suoraan vain Ison-Britannian markkinoita.
Nokia ei ole myöskään luonnollisestikaan kommentoinut asiaa. Venäläisen Mobile-review-sivuston haastattelussa Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki suostui N97:n saatavuudesta kysyttäessä kertomaan vain tietävänsä jo tulevan markkinoilletuloajankohdan - mutta ei paljastamaan sitä.
Play.comin hinta N97:lle on 479,99 puntaa sisältäen toimituskulut. Euroina kyseinen summa on noin 530 euroa. Julkistuksen yhteydessä Nokia kertoi N97:n verottomaksi hinta-arvioksi 550 euroa, mutta edullisimmillaan verkkokaupoissa N97:n hinta veroineen on siis ilmeisestikin jäämässä Nokian ilmoittaman verottoman hinnan alle ainakin Isossa-Britanniassa. N97:n verolliseksi suositushinnaksi Suomessa Nokia arvioi julkistuksen yhteydessä 990 euroa ja tällä hetkellä puhelin on ennakkotilattavissa esimerkiksi Idesanista 749 euron hintaan.
N97 on Nokian tuleva lippulaivamalli ja Nokian varsinainen haastaja Applen iPhonelle. 3,5 tuuman kosketusnäytön ja kannen alta paljastuvan QWERTY-täysnäppäimistön lisäksi laitteesta löytyy muun muassa viiden megapikselin kamera Carl Zeissin linssillä, GPS-paikannus, 32 gigatavua sisäistä muistia, musiikkisoitin, internetselain sekä kattavat yhteysvaihtoehdot. N97 perustuu tuoreelle S60 5th Edition -alustalle, jota on jo N97:een parannettu verrattuna ensimmäiseen Nokian uuden aallon kosketusnäyttöpuhelimeen, 5800 XpressMusiciin. Lisätietoa N97:stä löytyy aiemmasta julkistusuutisestamme sekä sitä seuranneesta uutiskommentista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.