Teosto nieli Nokian Comes with Musicin

Markus Lehtiniitty
21. tammikuuta, 2009 22:02

Nokia on ilmoittanut Press Bulletin Board -lehdistöpalstansa kautta solmineensa musiikkipalveluihin liittyviä lisenssisopimuksia Euroopassa. Suomessa Nokia solmi sopimuksen Teoston kanssa.
Nokian mukaan sen solmimat sopimukset Comes with Music -palvelun osalta ovat Euroopan kattavia. Nokia solminut lisensioinnista Universal Music Publishing Groupin sekä kansallisten tekijänoikeusjärjestöjen SACEM, SDRM ja SESAM (Ranska), SGAE (Espanja) ja SIAE (Italia) kanssa.
Lisäksi Sony/ATV Music Publishing ja pohjoismaiset tekijänoikeusjärjestöt STIM (Ruotsi), TEOSTO (Suomi) ja TONO (Norja) ovat vahvistaneet tukensa Comes with Musicille. Nokia kertoo myös sopineensa CELAS/EMI Music Publishingin kanssa Euroopan kattavan sopimuksen Nokian perinteisen musiikkikaupan lisensioinnin osalta.
Comes with Music -palvelu myydään yhdessä puhelimen kanssa. Palvelun hinta on paketoitu mukaan sen kanssa myytävän puhelimen hintaan. Comes with Music -palvelu mahdollistaa käyttäjälle vuoden ajan ilmaisen musiikin lataamisen ja käyttäjä saa pitää vuoden aikana lataamansa musiikin myös vuoden latausajan päätyttyä.
Toistaiseksi Comes with Music on ollut saatavilla vain Ison-Britannian markkinoille parin puhelinmallin yhteydessä. Vuoden 2009 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Nokia aikoo laajentaa palvelun Australiaan ja Singaporeen. Tarkempaa tietoa muun muassa Suomen aikataulusta ei kuitenkaan toistaiseksi ole. Aiemmin Nokia on lupaillut tuovansa Comes with Music -version kosketusnäytöllisestä 5800 XpressMusicista myyntiin Suomessa vuoden 2009 aikana.
Comes with Musicin tähänastisesta menestyksestä on liikkunut ristiriitaisia tietoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.