MSN Mobile Music Service riistää kuluttajia

Kaarlo Räihä
23. tammikuuta, 2009 12:55

Microsoft avasi Briteissä tällä viikolla uuden MSN Mobile Music Service -nimellä kulkevan palvelun, jonka kautta brittiläiset kuluttajat voivat ostaa matkapuhelimiinsa musiikkia. Uusia ja innovatiivisia ideoita palvelusta ei kuitenkaan löydy, vaan käytössä ovat tiukat DRM-suojaukset kaikkien kappaleiden kohdalla, jonka lisäksi ostettavissa olevat musiikkikappaleet ovat todella hintavia.
Pahimmat ongelmat palvelussa tulevat sen käyttämistä DRM-suojauksista, joiden takia matkapuhelimeen ladattuja musiikkikappaleita ei voi siirtää tietokoneelle tai toiseen matkapuhelimeen. Tämän takia uuden matkapuhelimen hankkivat kuluttajat joutuisivat ostamaan samat kappaleet uudelleen, jos he haluavat kuunnella aiemmin ostamiaan kappaleita myös uudella puhelimella. PC Pro -lehden haastattelussa Microsoftin edustaja kertoi, ettei heillä ole edes ohjelmia, joiden avulla kuluttajat voisivat siirtää DRM-suojatut kappaleet tietokoneelle tai toiseen matkapuhelimeen. DRM-suojausten takia kappaleet eivät toimi lainkaan esim. Applen iPhone-matkapuhelimissa.
Yksittäisten musiikkikappaleiden hinta palvelussa on vaatimattomat 1,50 puntaa eli noin 1,59 euroa. Musiikkikappaleiden ohella palvelusta voi tilata musiikkivideoita 2 punnan eli noin 2,12 euron hintaan ja soittoääniä 3 punnan eli noin 3,18 euron hintaan.
MSN Mobile Music Servicen tarjonnasta löytyy noin miljoona musiikkikappaletta, 25 000 soittoääntä ja 10 000 musiikkivideota.
Vaikka kuluttajalle on selvästi edullisempaa hankkia musiikkinsa puhelimeen esim. iTunesin tai Amazonin musiikkikaupan kautta, luotetaan Microsoftilla uskollisten MSN-asiakkaiden määrään. Microsoftin mukaan MSN Mobile -palvelua käyttää Briteissä kuukausittain noin miljoona ihmistä, joten mukaan mahtunee myös niitä henkilöitä, joita korkeat hinnat ja DRM-suojaukset eivät haittaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.