Apple haastaa Pre-puhelimen vuoksi Palmin oikeuteen?

Markus Lehtiniitty
25. tammikuuta, 2009 21:17

Apple saattaa haastaa Palmin oikeuteen. Syynä olisi Palmin tuoreen Pre-puhelimen monikosketustuki, johon liittyen Apple omistaa tiettyjä patentteja.
Julkistaessaan alkuperäisen iPhonen Applen pääjohtaja Steve Jobs sanoi Applen patentoineen monikosketustekniikan. Apple on patentoinut joitakin monikosketusta tukevaan näyttöön liittyviä asioita, mutta toistaiseksi mitään konkreettista näiden patenttien merkityksestä ei ole nähty. Osaltaan Applen patentit liittynevät myös niin sanottuihin eletoimintoihin, jotka monikosketus mahdollistaa.
Applen pääjohtajan tehtäviä parhaillaan hoitavalta Tim Cookilta kysyttiin iPhonen kilpailjoista yhtiön tulosjulkistuksen analyytikkopuhelussa. Cookin vastauksen mukaan kilpailu on hyvästä, mutta Apple ei hyväksy aineettomien oikeuksiensa väärinkäyttöä ja käyttää tarvittaessa kaikkia aseita, joita sillä on käytössään, kilpailijoita vastaan. Erityisesti Cookin viittaus on yhdistetty juuri Palmin Prehen.
Palm on myös jo vastannut Applelle. "Apple ei ollut ensimmäinen monikosketuksen kanssa. Palm on rakentanut omaa aineettomien oikeuksien salkkuaan 15 vuoden ajan ja puolustaa sitä tarpeen tullen tarmokkaasti", Palmin edustaja Lynn Fox kommentoi Reutersille.
Kaksi Applen entistä johtajaa, Jon Rubinstein ja Fred Anderson, työskentelee nykyään Palmilla. Apple ei ole aiemminkaan ollut järin tyytyväinen tästä ja tämä seikka voi lisätä Applen haluja Palmin haastamiseen.
Nähtäväksi kuitenkin jää, nostaako Apple oikeusjuttua Palmin Pretä vastaan sen tullessa markkinoille ensi kesän aikana. Kanteen oikeutuksesta tai mahdollisesta lopputuloksesta on ulkopuolisten tahojen toistaiseksi mahdoton sanoa mitään.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.