Nokian 10 suurinta virhettä viime vuonna

Markus Lehtiniitty
25. tammikuuta, 2009 21:59

Nokian viime vuosi ei loppujen lopuksi sujunut aivan kirkkaimpien tähtien alla. Nokia muun muassa putosi älypuhelinten kehityksessä jälkeen ja laajentuminen palveluliiketoimintaan ei vielä ottanut täysillä tuulta alleen.
Renegade Fanboy -niminen blogi on julkaissut nyt hyvän listan Nokian viime vuoden TOP 10 -virheistä. Alta löytyy vapaasti käännettynä pääkohdat virheistä, jotka Renegade Fanboyn mukaan olivat Nokian suurimmat viime vuonna. Lisää niistä voi lukea Renegade Fanboyn alkuperäisestä artikkelista. Virheet eivät ole missään tietyssä järjestyksessä.
Nokian suurimmat virheet viime vuonna Renegade Fanboyn mukaan olivat:
1. N96:n tuominen markkinoille
N96, joka vielä toistaiseksi edustaa Nokian malliston lippulaivamallia, epäonnistui tuotteena täysin. Se tarjosi yksinkertaisesti liian vähän uutta.
2. Lataa-palvelun huomiotta jättö
Applen viime vuonna tuoma App Store -ohjelmistokauppa on mullistanut koko mobiilialaa. Ensimmäisen kerran lisäohjelmien asentaminen puhelimiin on tullut suuren yleisön tietouteen. Nokia sen sijaan ei ole tehnyt vuoteen mitään parantaakseen puhelimistaan löytyvää Lataa-palvelua.
3. Ovi-palvelun valmistumisen odotus
Nokia odottaa liikaa, että se saisi Ovi-palvelunsa valmiiksi, ennen kuin se alkaisi panostaa sen esille tuomiseen enemmän. Tämä on väärä lähestymistapa Renegade Fanboyn mukaan.
4. Puoli vuotta myöhässä
Ehkä yksi merkittävimmistä epäonnistumista Nokian osalta vuonna 2008 oli myöhästyminen. Nokian olisi pitänyt tuoda kaikki puoli vuotta aiemmin markkinoille, niin tilanne voisi nyt olla hyvinkin erilainen. 5800 XpressMusicin olisi pitänyt tulla markkinoille jo kesällä, N96:n alkuvuodesta ja N97:n joulumarkkinoille. Myös palvelupuolella aiemmista markkinoilletuloista olisi ollut suurta hyötyä.
5. Yhteensopivuusongelmat palveluissa
Nokian oma musiikkikauppa ei toistaiseksi toimi kuin Microsoftin Internet Explorer -selaimella ja Maps on Ovi -karttapalvelu vaatii erillisen lisäosan asentamista selaimeen. Renegade Fanboyn mukaan näin ei voi menestyä suuressa mittakaavassa.
6. Nokia ei johda innovaatioilla vaan seuraa muita
Älypuhelinmarkkinoita veivät viime vuonna uusilla ideioilla eteenpäin Apple, RIM ja Google. Nokia puolestaan on jäänyt nyt älypuhelimissakin perässähiihtäjän rooliin - kuten aiemmin on tapahtunut simpukka- ja liukukansipuhelimissa ja viimeksi kosketusnäyttöpuhelimissa. Miksi Nokia ei markkinajohtajana innovoi enemmän ja luo uusia markkinoita?
7. Markkinoinnin pehmeys
Nokia ei ole nostanut markkinoinnissaan esille tarpeeksi omia vahvuuksiaan ja samalla lyönyt kilpailijoitaan niiden heikkouksista. Nokian olisi pitänyt korostaa älypuhelintensa toimintoja, esimerkiksi Applen iPhonesta yhä uupuvaa kopioi ja liitä -ominaisuuden löytymistä S60-alustan älypuhelimista.
8. Tuotetarjoaman sekavuus
Nokia tekee paljon kaikkea ja loppujen lopuksi myös paljon päällekkäistä - varsinkin palveluissa. Lisäksi puhelinpuolella palveluja ei tueta kunnolla. 5800 XpressMusic ei toistaiseksi tue moniakaan Nokian palveluja, N-Gage-palvelun yhdistäminen puhelimiin tökkii ja parhaiden käytäntöjen siirtäminen kaikkiin tuotteisiin sujuu hitaasti. Palveluissa esiintyy paljon päällekkäisyyttä varsinkin erilaisten karttaperusteisten palvelujen, Files on Ovin ja Share on Ovin sekä ohjelmien latauspalvelujen suhteen.
9. Keskeneräisyys
Nokian vuotta 2008 leimasi myös suuri keskeneräisyys. Muun muassa N96 ja 5800 XpressMusic tuotiin markkinoille liian aikaisin bugien sävyttämien ohjelmistoversioiden kera ja palvelupuolella keskeneräisyys on näkyvissä lähes kaikessa. Erityisesti Apple eroaa Nokiasta siinä, että se tuo palvelunsa yleensä valmiimpina markkinoille.
10. Laitteiden muodostaman ekosysteemin huomiotta jättö
Renegade Fanboyn mukaan Nokia ei viime vuonna huomioinut tarpeeksi laitteidensa ympärille muodostettavissa olevaa ekosysteemiä. Tämä on kuitenkin ehkä jo korjaantumaisillaan. Merkkejä tästä ovat Philips-yhteistyö ja N79 Activen julkistaminen.
---
Viime vuoden aikana Nokia siis teki monia virheitä. Monet niistä liittyvät ennen kaikkea palveluihin, joissa Nokia on vielä melko tuore peluri. Vuodesta 2009 voidaan näiltä osin odottaa siis jo parempaa. Nokian tulisi kuitenkin kiihdyttää tahtiaan, joilla se palvelujaan kehittää tai muuten se ei tule pärjäämään.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.