Kogan työstää uudistettua Google-puhelinta Agoran tilalle

Markus Lehtiniitty
28. tammikuuta, 2009 18:08

Australialainen Kogan työskentelee uudistetun Agora-version parissa. Kogan Agora oli aikoinaan kaikkien aikojen toinen julkistettu puhelin, jossa käytettiin Googlen Android-alustaa. Kogan Agoran kehitys kuitenkin jouduttiin lopettamaan ja myyntiintulo perumaan, koska laitteen näytön tarkkuuden epäiltiin muodostuvan tulevaisuudessa ongelmaksi.
Kogan-yhtiön perustaja Ruslan Kogan on nyt kuitenkin vahvistanut Koganin työskentelevän uudistetun Android-puhelimen parissa ja kehityksen olevan jo melko hyvässä vauhdissakin.
Ruslan Kogan ei ole kuitenkaan antanut edes karkeaa arviota tulevan puhelimen myyntiintuloajankohdasta. Hän kuitenkin uskoo Koganin tulevankin Android-puhelimen kuuluvan ensimmäisten markkinoille tulevien Android-puhelinten joukkoon ja on kertonut uuden puhelimen kuuluvan samaan hintaluokkaan Agoran kanssa.
Alkuperäisen Agoran hinta Koganin verkkokaupassa oli 299 Australian dollaria eli noin 150 euroa ja lisäominaisuuksilla, eli kameralla, GPS-paikannuksella ja WLAN-yhteydellä, varustetun Agora Pron 399 Australian dollaria eli noin 200 euroa. Hinnat olivat puhelinten ominaisuuksiin nähden hyvinkin kohtuullisia.
Googlen Android-alusta on kerännyt valtavasti tukijoita taakseen, mutta toistaiseksi markkinoille asti on ehtinyt vasta harvoja Android-alustalla varustettuja puhelimia. Seuraavan puolen vuoden aikana Android-puhelimia on kuitenkin saapumassa kauppoihin useita, mahdollisesti jopa yli kymmenenkin erilaista mallia. Agoran peruuntuminen ja uuden mallin kehittäminen saattavatkin käydä lopulta erittäin kalliiksi Koganille sillä kilpailu Android-puhelimissa tulee kovenemaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.