Uutuuskolmikko erittäin tärkeä Nokialle

Markus Lehtiniitty
29. tammikuuta, 2009 22:07

Nokia julkisti tänään kolme uutta puhelinta: 2700 classicin, 6303 classicin ja 6700 classicin. Kaikkien henkinen esi-isä on erittäin suosittu Nokia 6300, jonka elinkaarta on aiemmin pidennetty 6300i- ja 6301-mallein.
6300-puhelinta on myyty Nokian mukaan parin vuoden aikana yli 40 miljoonaa kappaletta eli kahden vuoden ajan 6300 on siis ollut erittäin tärkeä osa Nokian puhelinportfoliota. Joulukuussa 2008 Nokia kertoi pääomamarkkinapäivätapahtumassaan 6300:n olleen Nokian eniten liikevaihtoa tuottanut puhelin. Uudet mallit pyrkivät jatkamaan tätä menestystarinaa parantamalla jokainen omalla tavallaan verrattuna 6300:aan.
Nokia ei tällä hetkellä pysty kunnolla kilpailemaan puhelinvalmistajien lippulaivamallien välisessä kamppailussa. Nokian high-end-tuotteista uupuu parhaillaan se tietty henki, jota löytyy esimerkiksi Applen iPhonesta tai Palmin Prestä. Nokia ei ole ominaisuuksissa perässä, mutta käyttöliittymän ja yleisesti käyttömukavuuden osalta Nokia on tippunut huippumallien osalta kelkasta. Edellä mainitun vuoksi onkin erittäin tärkeää, että Nokia vahvistaa asemaansa siellä, missä se voi sen tehdä. Nokian asema keskihintaisissa puhelimissa on tällä hetkellä melko vahva ja uudet mallit pitävät tätä kehitystä yllä. Ne iskevät kolmeen eri hintaluokkaan: halpamalleihin sekä ala- ja yläkeskihintaluokkaan. Kaikkiin markkinasegmentteihin uutuudet pystyvät myös tuomaan jotakin uutta mukanaan.
Uudet mallit ovat vahvoja kokonaisuuksia ja lehdistökuvista päätellen myös niiden muotoilu on kunnossa, mikä lupailee niille varsin mukavaa suosiota. Nokia itse on ladannut odotuksia erityisesti 6700 classicille, josta se odottaa yhtä parhaiten myyvistä puhelimista vuoden 2009 aikana. Tämä olisi taloudellisesti erittäin tärkeää Nokialle. Lisäksi keskihintaisilla ja halvoilla puhelimilla Nokia on valmiina odottamaan kuluttajia, joiden odotetaan käyttävän aiempaa vähemmän rahaa puhelimiin tänä vuonna maailmanlaajuisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen vuoksi. Monet Nokian tärkeät kilpailijat eivät pysty tällaiseen joustavuuteen mallistonsa osalta.
Jokainen uusista malleista tarjoaa varsin loistavat ominaisuudet hintaansa nähden. 6700 classicista löytyvät HSPA-yhteydet niin latauksen kuin lähetyksen osalta, viiden megapikselin kamera, tuki neljälle GSM-taajuudelle ja kolmelle 3G-taajuudelle, kiihtyvyysanturi, GPS-paikannus ja Nokia Kartat -sovellus - ja kaikki melko edulliseen hintaan 235 euroa ilman veroja. Suomen verollinen suositushinta tosin on 385 euroa. 6700 classic on erittäin hyvännäköinen ja ohut (11 millimetriä) sileine kuorineen ja metallinäppäimistöineen.
6303 classic on puolestaan suora seuraaja 6300:lle. Se parantaa hieman 6300:n ominaisuuksia esimerkiksi 3,2 megapikselin kameralla ja vie nämä ominaisuudet aiempaa halvempaan hintaluokkaan. Hintaa 6303 classicilla tulee olemaan 135 euroa ilman veroja - Suomessa verojen kanssa suositushinnaksi on alustavasti ilmoitettu 190 euroa. Myös 6303 classicista löytyy 6700:n tapaan Nokia Kartat -sovellus, vaikka GPS-paikannusta 6303:ssa ei olekaan. Sekä 6700 classic että 6303 classic sisältävät myös Nokian WebKit-selainmoottorin pohjautuvan aiemmin S60-puhelimista tutun internetselaimen sekä Flash Lite 3 -tuen, mikä mahdollistaa esimerkiksi YouTube-videoiden katselun.
2700 classic on taas selvästi halvin uusista malleista: 65 euroa ilman veroja, suositushinta Suomessa verojen kera 95 euroa. 2700 classic tarjoaakin suorastaan loistavaa vastinetta rahalle sillä sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kahden megapikselin kamera, kaksituumainen QVGA-tarkkuuden (240x320 pikseliä) näyttö, FM-radio RDS-tuella, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth ja mediasoitin. Monet edellä mainituista ominaisuuksista ovat tähän asti olleet melkoisia erikoisuuksia tämän hintaluokan puhelimissa.
Merkittävää ja tärkeää uusissa puhelimissa on myös Nokian internetpalveluiden laajentuminen uusiin hintaluokkiin. Nokia Kartat löytyy sekä 6700 classicista että 6303 classicista, ja lisäksi koko kolmikon kerrotaan tukevan Nokian kuvienjakopalvelu Share on Ovia. 6700 classicin mukana toimitetaan 30 päivän kokeilulisenssi Kartat-sovelluksen navigointitoimintoihin.
Nokialla on käsissään jälleen kolme mainiota uutta puhelinta, jotka tulevat menestymään ja joiden menestys tulee olemaan erittäin tärkeää Nokialle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.