Apple tuomassa "parempien" pelien osion App Storeen?

Markus Lehtiniitty
31. tammikuuta, 2009 17:27

Epävirallisten tietojen mukaan Apple valmistelee App Store -ohjelmistokauppaansa erityistä, kehittyneemmille isojen julkaisijoiden peleille, tarkoitettua erillistä osiota. Asiasta kertoo muun muassa PocketGamer.biz-sivusto, joka viittaa nimettömiin lähteisiinsä.
Tietojen mukaan uuden osion pelit maksaisivat 19,99 dollaria Yhdysvaltain App Storessa. Uusi "parempien" pelien osio olisi osa Applen panostusta pelimarkkinoille. Apple on noussut vakavaksi haastajaksi perinteiselle käsikonsolivalmistajille, Sonylle ja Nintendolle, iPhone-puhelimillaan ja iPod touch -medialaitteillaan.
App Store on ollut valtava menestys Applelle. Sen valikoimiin kuuluu yli 15000 sovellusta ja peliä. App Store -latausten määrä on ylittänyt jo 500 miljoonan rajan. App Storen valikoimissa on sekä ilmaisia että maksullisia ohjelmia.
App Storen suuren suosion takana nähty olevan sen helppokäyttöisyys: ensimmäistä kertaa puhelinten historiassa käyttäjän on helppo hakea uusia ohjelmia puhelimeensa. Toisaalta iPhonen ja iPod touchin sekä App Storen yhdistelmä vaikuttaa myös kehittäjäpuolen silmissä varsin helpolta alustalta. Tämän vuoksi App Storessa on erittäin paljon yksittäistenkin kehittäjien ohjelmia. App Store on tarjonnut periaatteessa yhtäläiset mahdollisuudet menestyä sekä suurille ohjelmistoyhtiöille että yksittäisille kehittäjille. Uusi peliosio kuitenkin toisi muutoksen tähän periaatteeseen.
Tietoa mahdollisen peliosion aikataulusta ei toistaiseksi ole. Tosin yksi hyvä mahdollinen ajankohta sen lanseeraukselle voisi olla perinteisesti kesäkuussa järjestetty Applen World Wide Developers Conference -tapahtuma (WWDC).
Apple ei ole kommentoinut asiaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.