Miljoona kaupaksi: iPhone 74, 5800 XpressMusic 57 ja iPhone 3G 3 päivää

Markus Lehtiniitty
31. tammikuuta, 2009 16:50

Älypuhelinten suosio on selvästi kasvanut viimeksi kuluneen vuoden aikana. Samalla markkinoille on tullut uusia toimijoita, kuten Apple ja Google Android-alustallaan. Kosketusnäyttöisistä puhelimista on kasvanut tärkeä kilpailukenttä puhelinvalmistajille.
Engadget-blogi on nostanut nyt vertailuun tämän hetken suosituimpien kosketusnäyttöpuhelinten myyntimäärät. Lukijan Engadgetille lähettämä yllä esillä oleva graafi kertoo, kuinka monessa päivässä kunkin puhelimen myyntimäärä ylitti yhden miljoonan puhelimen rajan. Pienempi päivien määrä tarkoittaa luonnollisesti korkeampaa myyntivauhtia.
Kuten kaaviosta näkyy, iPhone 3G on tässä suhteessa ylivoimainen. Sen myynti ylitti miljoonan rajapyykin vain kolmessa päivässä, kun alkuperäiseltä iPhonelta tähän vaadittiin 74 päivää. Nokian 5800 XpressMusicin, ensimmäisen Android-alustallisen puhelimen T-Mobile G1:n ja RIM:n BlackBerry Stormin väliset erot ovat pieniä. Edellä olevassa järjestyksessä näiltä puhelimilta vaadittiin miljoonaan pääsemiseksi 57, 61 ja 72 päivää. Stormin osalta mukana on tosin vain Yhdysvaltain myynti.
Kaaviota tulkittaessa tulee kuitenkin muistaa, että se kertoo yksinkertaisesti vain myytyjen puhelinten yhteismäärän eikä ota huomioon markkinakohtaisia lukuja. iPhone 3G tuli markkinoille yhtäaikaisesti 21 maassa, kun muiden saatavuus rajoittuu joko pysyvästi tai rajoittui väliaikaisesti vain muutamaan maahan. Lisäksi luvuissa voi olla pientä epätarkkuutta, sillä valmistajien ilmoittamia myyntilukuja voi tulkita monella tavalla - tästä huolimatta myynnin mittasuhteet tulevat kuitenkin selville.
Kaaviosta päätellen Apple kuitenkin onnistui mainiosti iPhone 3G:n ennakkohypen luomisessa ja markkinoilletulon organisoinnissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.