Nokia sulkee toimipisteen ja lomauttaa 2500

Matti Robinson
11. helmikuuta, 2009 11:29

Nokia on ilmoittanut sulkevansa yhden toimipisteen ja lomauttavan noin 2500 työntekijää. Tällä kertaa tulilinjalle joutui Jyväskylän toimipiste, jossa työskentelee noin 320 työntekijää. Jyväskylän toimipiste aiotaan sulkea tämän vuoden loppuun mennessä. Lisäksi Salon kaikki noin 2500 työntekijää aiotaan lomauttaa vaiheittain.
Salon lomautukset toteutetaan siten, että 20-30 prosenttia työntekijöistä on kerrallaan lomautettuna määräaikaisesti, jolloin toiminta voi jatkua tauotta. Jyväskylän toimipisteen sulkeminen tarkoittaa, että Nokia keskittää matkapuhelinkehityksen tästä lähtien neljälle alueelle - Tampereelle, Ouluun, Saloon sekä pääkaupunkiseudulle.
"Jyväskylän T&K-yksikön henkilöstö on todella osaavaa ja sen voimin on kehitetty lukuisia menestystuotteita. Suunniteltu tuotekehitystoiminnan lopettaminen Jyväskylässä on erittäin valitettava, mutta väistämätön toimenpide - meidän on sopeutettava tuotteistamisresurssimme tarpeen mukaisiksi, jotta voimme jatkossakin säilyttää kilpailukykymme," sanoo Nokian Devices-yksikön tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Peter Røpke tiedotteessa.
Nokia aloittaa myös yhteistoimintaneuvottelut suunitelmista vähentää 60 työntekijää yhtiön tukitoiminnoissa sekä 30 henkilöä Services-yksikön New Businesses-toiminnossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.