Nokia vuosi vahingossa puhelimia YouTubeen?

Matti Robinson
13. helmikuuta, 2009 11:14

YouTubesta löytyvästä videosta, jossa Nokia N97 -puhelimen suunnittelija kertoo puhelimesta, paljastui kaksi uutta ja julkistamatonta puhelinta. Nopeasti kuvassa vilahtavat puhelimet muistuttavat N97:ää, mutta tarkempi katsaus puhelimiin osoittaa, että kumpikaan niistä ei sitä ole.
Toinen puhelimista on selvästi N97:ää ohuempi ja sen kyljessä näkyy liittimiä joita N97:ssä ei ole. Toisessa puhelimessa N97:stä tuttu navinäppäin on siirretty vasemmalta oikealle puolelle.
Puhelimien malleista ei luonnollisesti ole vielä varmaa tietoa, mutta GSMArena arvioi, että kyseessä on Madeleine- ja Ivalo-koodinimillä kehitetyt puhelimet. Kummatkin esiintyivät viime vuoden lopulla nettiin vuotaneessa puhelinmallistossa. On mahdollista, että puhelimille saadaan viralliset mallinimet jo ensi viikolla Mobile World Congress -messuilla.
Ivalo on 3,5 tuuman kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin, josta vuotaneen listan mukaan löytyvät lisäksi 5 megapikselin kamera, 32 gigatavua muistia, A-GPS, FM-lähetin ja radio, WLAN, Bluetooth ja TV-ulostulo.
Saman listan mukaan Ivalo olisi QWERTY-puhelin 3,2 megapikselin kameralla, WLAN:lla, GPS:llä ja erillisillä N-Gage -näppäimillä.

Vasemmalla Ivalo (yläpuolella N97) ja oikealla Madeleine


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.