Tältä näyttävät Sony Ericssonin uudet älypuhelimet

Matti Robinson
17. helmikuuta, 2009 11:53

Nokian varjoon jäänyt Sony Ericsson julkaisi sekin varsin mielenkiintoisia puhelimia. Kosketusnäytöllinen Idou ja liukukantinen Hikaru julkistettiin jo sunnuntaina, nyt onkin aika käydä kiinni niiden ominaisuuksiin.
Sony Ericssonin tuleva lippulaiva, koodinimeltä Idou, ei ole vielä saanut tulevaa mallinimeä. Tämä johtuu siitä, että puhelinta ei odoteta markkinoille vielä ainakaan puoleen vuoteen. Yritys on varovainen arvioissaan ja antaa sille yli vuoden aikaa julkaisuun. Kuten XPERIA X1:n kanssa, saattaa olla, että puhelin tulee kauppoihin kuitenkin jo ennen joulua.

Sony Ericsson Idou


Idoun ominaisuudet ovat kuitenkin odottamisen väärti. Se on ensimmäinen 12 megapikselin kamerapuhelin ja sen 360 x 640 -resoluution 3,5 tuuman kosketusnäyttö toimii syöttölaitteena uuteen avoimen lähdekoodin Symbian-käyttöjärjestelmään. Muut ominaisuudet ovat nykyajan älypuhelimista tuttuja - A-GPS, WLAN, FM-radio ja 3,5mm kuulokeliitin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että puhelimesta löytyy microSD-korttipaikka, kuten XPERIA X1:stä. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että puhelin on XPERIAn tavoin jonkin muun yrityksen valmistama.
Toinen Sony Ericssonin uutuuspuhelin on W995, koodinimeltä Hikaru. Liukukantinen W995 on hyvin tavallinen keskikastin älypuhelin hieman paremmalla 8 megapikselin kameralla. Siitä löytyvät tavallisimmat ominaisuudet, kuten A-GPS, WLAN ja Memory Stick Micro -muistikorttipaikka. Puhelin edustaa kuitenkin Sony Ericssonin uutta linjaa, jossa yhdistetään Cyber-shot- ja Walkman-linjat. Tämä tarkoittaa sitä, että samasta laitteesta löytyy tehokkaita ja hyviä kamera- ja musikkiominaisuuksia.

Sony Ericsson W995 "Hikaru"

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.