Kännykkäguru: Nokialta taskutietokone tuplaydinprosessorilla

Matti Robinson
26. helmikuuta, 2009 15:56

Kerroimme aiemmin tänään Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon haastattelusta, jossa hän ei lukenut pois mahdollisuutta, että Nokia valmistaisi tulevaisuudessa miniläppäreitä. Tämä saattaa olla lähempänä kuin aavistimmekaan, mikäli on uskominen Mobile-reviewin Eldar Murtazinia.
Venäläisen kännykkägurun paljastuksista kertoo Unwired View, jonka mukaan Murtazin on yksi maailman parhaiten verkostuneista kännykkätoimittajista. Nokian Sparrow-tuplaydinprosessorilla varustettu taskutietokone paljastettiin ilmeisimmin Mobile World Congress -messuilla suljettujen ovien takana vain harvoille.
Tarkkoja laitteen tietoja ei valitettavasti ollut saatavilla, ainoastaan sen Sparrow-prosessoritekniikka ja Linux-käyttöjärjestelmä. Kyseessä voi olla N810 Internet Tabletin jatkaja tai täysin uusi malli. Laitteet puhelinominaisuuksista ei myöskään ollut tietoa.
Ulkomuodoltaan laite on ilmeisesti hieman kuin N800 ja N810, mutta siinä on useaan suuntaan liukuva näppäimistötaso. Näppäimistön timantinmuotoisia näppäimiä Eldar kehui erityisesti. Aivan heti laitetta ei näe kaupoissa vaan julkaisua saa odottaa aina vuoteen 2011 asti.
Alla Unwired Viewin hahmotelma laitteesta, joka muistuttaa heidän näkemyksien mukaan kovasti Nokian N97:ää.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.