Orange ja O2 vastustavat Nokia N97:n Skype-ominaisuutta

Kaarlo Räihä
28. helmikuuta, 2009 13:58

Tässä kuussa pidetyillä MWC-messuilla Nokia ja Skype kertoivat yhteistyöstä, jonka myötä Skype-ohjelma tulee vakiovarusteeksi tiettyihin Nokian matkapuhelimiin.
Ensimmäisenä virallisena Skype-puhelimena toimii N97, joka saa Skype-tuen vuoden kolmannella vuosineljänneksellä ohjelmistopäivityksen myötä. Päivityksen myötä ilmaiset Skype-puhelut, -pikaviestit ja -paikannuspalvelut ovat kuluttajien käytössä kellon ympäri.
Monet kuluttajat ovatkin ilmaisseet kiinnostuksensa puhelimen Skype-ominaisuuteen, koska sen avulla voi vähentää matkapuhelinlaskua merkittävästi, jos puhelimella soitetaan esim. runsaasti ulkomaanpuheluja.
Kaikki tahot eivät kuitenkaan ole kovin mielissään asiasta, vaan Britanniassa toimivat Orange- ja O2-operaattorit ovat ilmoittaneet epävirallisesti lopettavansa N97-puhelinten myymisen, jos Skype-tuki tulee näihin vakio-ominaisuudeksi.
Operaattorit pelkäävät, että Skype-tuen yleistyminen syö näiden voittoja, kun kuluttajat pystyvät tekemään ilmaisia VoIP-puheluja ja lähettämään maksuttomia pikaviestejä toisilleen.
Britannian lisäksi edulliset VoIP-puhelut tuntuvat pelottavan operaattoreita myös Yhdysvalloissa, jossa esim. AT&T sallii iPhonen VoIP-puhelut ainoastaan WLAN-verkon kautta.
Britanniasta löytyy kuitenkin operaattoreita, jotka tukevat VoIP-puheluiden käyttöä. Yksi näistä operaattoreista on 3, jonka valikoimiin kuuluvat Skype-tuella varustetut puhelimet.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.